Despre vlogging si crearea de continut in Romania, cu Selly
00:00:00

Azi la BT Talks, podcastul Bancii Transilvania, ii spunem bun venit lui Andrei Selaru aka Selly - cel mai urmarit vlogger din Romania, cu aproape 3 milioane de subscribers pe canalul sau de YouTube.

Alaturi de Andi Moisescu, gazda noastra, vorbesc despre vlogging, un nou val de celebritate, influenceri si scoala online.

Chiar daca are putin peste 19 ani, Selly este considerat un model pentru generatia noua. Cand nu face vlogging, canta alaturi de 5Gang sau joaca in filme. Pregateste-ti castile si da play. 🎧 Merita.  

Snapshot-uri din acest episod:

  • Desi pare ca totul vine natural pentru Selly, este vorba de un efort constant. Clipurile „de impact nu se intampla intotdeauna”. Din 10 clipuri obisnuite, poate doar unul reuseste sa capteze public nou. In clipurile bune este vorba de timing si sesizarea unei oportunitati.

  • Pasiunea lui Selly e de a crea content video, de a spune povesti si de a face oamenii sa rada. „Iubesc procesul in ceea ce fac, nu atat de mult rezultatul final [...] Muzica este o pasiune, o distractie care s-a intamplat sa functioneze.”  

  • In ceea ce priveste celebritatea, este fascinat de puterea de influenta si faptul ca vocea lui poate sa ajunga la milioane de oameni. „As vrea sa evoluez spre a spune povesti cat mai ample, spre a construi narative cat mai cool [...] prin ce fac eu e posibil sa fac niste mentalitati sa se schimbe."

  • In industria de entertainment, Selly crede ca este important sa ramai stapan pe idei si sa fii autentic. „Trebuie sa fii foarte relaxat ca sa poti sa treci testul timpului. Se pune foarte multa presiune pe tine. Cu timpul, am inceput sa ignor presiunea, sa fiu relaxat si sa ma gandesc la ce vreau eu sa spun.”

  • Fiind un influencer, considera ca sunt doar 2 moduri prin care poti face o reclama buna: 1. Modul direct, asumat prin care esti transparent si sincer sau 2. Sa construiesti o narativa subtila care sa duca spre produs in mod natural. 

  • Unul dintre scopurile lui Selly de anul acesta este de a schimba in bine invatamantul din Romania.

Show notes:

01:31 Vlogging, muzica si film

05:32 Jurnalismul

11:23 Un nou val de celebritate

25:38 Influencerii si publicitatea

30:50 Scoala online

 

Mereu am încercat să las ceva bun în urmă. Pe lângă divertismentul pe care îl fac, am avut și câteva sfaturi de viață pentru cei care mă urmăresc.

- Selly -