Solutiile BT pentru companii - interviu cu Tibi Moisa acordat Ziarului Financiar
00:00:00

Ce solutii are BT pentru companii, in contextul generat de aceste vremuri neobisnuite, la care putini s-ar fi gandit?

Colegul nostru Tiberiu Moisa, Deputy CEO, responsabil cu IMM-urile si companiile la BT si Sorin Paslaru, redactor-sef la Ziarul Financiar, incearca sa gaseasca cateva raspunsuri si vorbesc despre solutiile pentru antreprenori. Interviul a avut loc in cadrul ZF Live (martie 2020).

Cateva idei de retinut:

  • Ce avem acum nu este doar o problema economica. Este in primul rand o criza legata de sanatate, provocarea pe care o au antreprenorii mici nu este doar despre ce se va intampla maine cu businessul lor, ei trebuie sa aiba grija de propriile familii. 

  • Ne-am gandit imediat la clienti si am fost prima banca care a anuntat masuri destul de ample pentru companii. 

  • Masurile anuntate de BT pentru sustinerea clientilor companii sunt ceva mai largi, abordeaza mai multe companii decat Ordonanta de Urgenta. 

  • Acum este devreme sa vedem sectoarele indirect afectate de criza, vom sti mai bine in cateva luni. Din acest motiv, masurile BT nu vizeaza doar industriile cele mai afectate, am lasat spatiu si pentru altele care sunt impactate dintr-un motiv sau altul. Nu am mers sectorial, insa e posibil sa o facem, mai incolo.

  • Companii mici vs companii mari. Firmele mari au alte structuri organizationale, acces la resurse mai bune, gandesc mai planificat. Ele analizeaza cadrul legislativ, ca sa-si evalueze optiunile. Afacerile mici sunt impactate la nivel personal.

  • Criza de acum poate fi o ocazie pentru Romania la nivel macroeconomic, de a reechilibra probabil in 6 sau 12 luni anumite deficiente pe care tara noastra le are de cativa ani. Una dintre ele este ca importam alimente, exportam materie prima si importam produse finite. 

  • Crestere importanta in zona de online, chiar si din partea companiilor care pana acum aveau reticente in a opera online.

Show notes:

 

6:30 - Masurile BT completeaza masurile anuntate de Guvern 

11:00 - Trebuie sa fim atenti la sectoarele care par castigatoarele momentului 

14:33 - Posibile oportunitati aduse de criza pentru Romania 

18:55 - Companii mici vs companii mari: cand ti-e frica, e o dinamica diferita a mintii 

34:19 - Pregatiri pentru multe schimbari

Trebuie sa fim atenti la motoarele avionului care ne duce mai departe

- Tibi Moisa -