Avantajul competitiv

Avantajul competitiv

Avantajul competitiv este ceea ce separă bunurile sau serviciile unei companii de celelalte opțiuni disponibile clientului. Ca să ai un avantaj competitiv, trebuie să înțelegi mai întâi ce le poți oferi clienților tăi, să definești publicul țintă și să identifici concurența. Avantajul competitiv trebuie să fie greu de imitat, chiar imposibil. Un adevărat avantaj competitiv nu trebuie să poată fi copiat sau reprodus cu ușurință.

Avantajul competitiv este ceea ce este special la un startup, brand, produs sau serviciu, în comparație cu cei care concurează cu tine pe același segment de piață. Are o funcție importantă în clarificarea viziunii tale, astfel încât să poți face față concurenței cu o strategie clară și detaliată. Avantajul competitiv ar trebui să fie centrat pe toate punctele tale forte și să scoată în evidență de ce ești o alegere mai bună decât ceilalți.

Iată câteva exemple de posibile avantaje competitive:

  • Produsul/serviciul tău este mai ieftin decât tot ceea ce se găsește pe piață.
  • Ești un brand cu un nivel ridicat de conștientizare (top-of-mind) și ești mai ușor de recunoscut decât competitorii tăi.
  • Ai un acces mai ușor la capital decât competitorii tăi.
  • Ai deja o bază loială de clienți.
  • Le oferi clienților o asistență/experiență mai bună decât competitorii tăi.
  • Le oferi clienților o călătorie mai simplă decât competitorii tăi.

Dacă startup-ul tău surclasează concurența în unul sau chiar în toate aspectele menționate mai sus, profită de asta. Acesta este elementul diferențiator pe care clienții îl caută pentru a-și îmbunătăți experiențele. Asta vor să vadă și investitorii în planul tău de startup atunci când hotărăsc dacă să finanțeze sau nu proiectul tău.

Care este mesajul principal? Detaliază și explică clar avantajul tău competitiv. Vei avea multe de câștigat de pe urma lui.

Cont de capital social

Îți faci online contul de capital social și poți trece relaxat la restul demersurilor pentru înființarea firmei tale

MAI MULT

Cont curent PJ

Îți deschizi cont 100% online cu tot ce ai nevoie ca să-ți faci viața de antreprenor mai ușoară.

MAI MULT