Clujul Are Suflet: 17 adolescenti sustinuti de fundatie au intrat la facultate

Responsabilitate & implicare sociala 2015-08-14
Clujul Are Suflet: 17 adolescenti sustinuti de fundatie au intrat la facultate

17 tineri sustinuti de fundatia Clujul Are Suflet – reprezentand peste 70% dintre cei care au absolvit liceul - au intrat la facultate, alegand specializari dintre cele mai diverse, precum:  stiinte economice, agronomie si medicina veterinara, psihologie-pedagogie si asistenta sociala. Dintre acestia, aproape 35% au fost admisi la facultate pe locuri la buget.

 

In acest an, 26 de tineri de la fundatie au promovat bacalaureatul. Pe langa cei care vor deveni studenti din toamna, ceilalti adolescenti se pregatesc sa urmeze cursuri de calificare profesionala si de consiliere in alegrea unei cariere sau si-au gasit deja un loc de munca.

 

“Este al treilea an consecutiv in care tinerii de la Clujul Are Suflet obtin rezultate exceptionale la admiterea la facultate, precum si la bacalaureat. Acestea oglindesc implicarea echipei fundatiei, care se dedica zi de zi pentru a crea un viitor mai bun pentru acesti tineri. Este, de asemenea, meritul adolescentilor care aleg sa invete, pentru a-si crea un drum mai bun in viata, dar si al familiilor lor, care ii sutin si ii ajuta, chiar daca, de multe ori, posibilitatile acestora sunt foarte reduse”, declara Tiberiu Moisa, presedintele fundatiei Clujul Are Suflet.

 

In cei aproape 8 ani de activitate, fundatia – care este cel mai mare proiect de CSR al Bancii Transilvania - a ajutat peste 1.700 de tineri sa aiba o viata mai buna. Prin activitatea sa, fundatia sustine tinerii intre 14 si 20 de ani sa isi continue scoala, sa obtina note mai bune, sa se pregateasca pentru o meserie si sa gaseasca un loc de munca. Fiecare tanar are parte de un program adaptat, care cuprinde monitorizarea rezultatelor scolare, meditatii la diferite materii, activitati pentru mentinerea motivatiei, programe de orientare scolara sau profesionala, precum si programe sportive, destinate socializarii sau pentru dezvoltarea abilitatilor artisitice. Activitatile Clujul are Suflet se desfasoara la centrul de zi aflat pe str. Gheorghe Doja nr.3, in Cluj-Napoca.