Dupa plantarea Padurii Transilvania urmeaza Padurea Victoriabank, in Republica Moldova

Responsabilitate & implicare sociala 2019-03-28
Dupa plantarea Padurii Transilvania urmeaza Padurea Victoriabank, in Republica Moldova

Victoriabank, parte a Grupului Financiar BT, și verde.md organizeaza o actiune de impadurire pentru plantarea Padurii Victoriabank, care va avea loc in 30 martie a.c., in Budesti, la 15 km de Chisinau. Astfel, abordarea eco-friendly a BT, din care fac parte inclusiv actiunile de plantare a Padurii Transilvania in diferite zone din Romania, este preluat in Republica Moldova, de Victoriabank.

 

Printre voluntari se vor numara angajati ai Victoriabank, BT Leasing Moldova şi de la Banca Transilvania. Acestia vor planta peste 1.000 de puieti de nuc, cires, paducel, tei, frasini, malin etc. pe o suprafata de 3 hectare.

 

Impadurirea este una dintre actiunile Victoriabank dedicate mediului. Din aceeasi strategie face parte initiativa bancii de a economisi hartia in cadrul sediilor sale si de a salva, astfel, cat mai multi copaci. Primele rezultate au inceput sa apara: in primele 2 luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2018, media lunara privind consumul de hartie a fost mai mica, cu aproape 20%, ceea ce inseamna aproximativ 5 copaci salvati. 

 

Banca Transilvania este foarte activa in ceea ce priveste impaduririle in Romania. Pana acum, in decurs de cativa ani, prin actiuni de voluntariat verde au fost impadurita o suprafata totala de 50 de hectare in zone diferite din tara. Cea mai recenta actiune de acest fel a avut loc in 23 martie a.c., in judetul Bistrita-Nasaud, unde, pe o suprafata de 10 hectare, a fost plantata o noua Padure Transilvania, cu ajutorul a aproape 1.500 de voluntari.