02 august 2018

Cu Banca Transilvania in vacanta. Tips and tricks

E perioada vacantelor - la mare, la munte, in tara sau in strainatate. Iata cateva tips and tricks de pus in bagaj cu tine daca te-ai gandit sa petreci cateva zile prin alte tari.

1. Card, Accesorii de plata contactless sau Cash?

Poti bate lumea in lung si in lat cu cardurile BT la tine pentru ca poti plati cu ele indiferent daca sunt legate de un cont in lei sau in alte valute. Mai usor si mai cool – dar la fel de sigur - este sa platesti cu telefonul, prin aplicatia BT Pay sau cu accesoriile de plata din colectia cu acelasi nume: bratara, ceasul sau stickerul. Iti recomandam ca dupa fiecare plata sa urmaresti pe telefon detaliile tranzactiilor, pe care le primesti prin SMS Alert. Este bine sa pastrezi chitantele pentru ca, daca ai nelamuriri, te putem ajuta prin echipa Call Center (0264 30 80 28). Daca ai la tine mai mult de un card, este perfect.

Desigur, este foarte bine sa ai intotdeauna si cash. Poti retrage numerar de la bancomatele din strainatate. ATM-urile vor elibera numerar in moneda tarii in care esti. Pentru a beneficia de cursul valutar BT si pentru a evita un curs valutar comisionat suplimentar de bancile locale, alege tot timpul varianta Debitare in moneda locala/Debit in local currency sau Fara conversie/Without conversion.

2. Afla beneficiile cardului inainte a pleca in vacanta

Sunt carduri BT care abia asteapta sa le iei cu tine in vacanta. Cel mai bun exemplu este BT Flying Blue, cardul de calatorii. Cu el aduni mile de zbor la fiecare cumparatura facuta inclusiv in strainatate, ai asigurare de calatorie gratuita pe timpul calatoriei in alte tari, beneficiezi de eliberare de numerar si inlocuire in regim de urgenta a acestuia. Inca o veste este ca te ajuta si sa platesti calatoria in pana la 12 rate. Iar daca zbori din Bucuresti sau din Cluj, acest card este accesul tau la salonul de business. Ca sa parafrazam, calatoria buna de la plecare se cunoaste J.

3. Cati bani mai am in cont?

Ai la dispozitie, chiar si in strainatate, 5 modalitati pentru a afla. Primul este serviciul SMS Alert, care te tine tot timpul la curent cu tranzactiile. Fie ca primesti bani sau faci shopping vei sti exact cati bani mai ai in cont prin intermediul mesajului primit pe telefon. O alta cale este BT24 Internet Banking sau Mobile Banking. Se poate afla, de asemenea, cu ajutorul Robotului Livia de la BT, prin Facebook Messenger sau Skype, non-stop şi gratuit. Aplicatia BT Pay te ajuta pentru ca poti vedea pe telefon soldul cardurilor inrolate.

4. Ratele mele, pe apa s-au dus?

Nu J. Esti pregatit de vacanta, dar vrei sa gestionezi din timp plata ratelor, ca sa nu mai ai nicio grija in perioada in care esti plecat. Ai mai multe variante pentru a nu intarzia plata lor. Poti sa optezi in orice unitate BT pentru retragerea automata din contul tau curent a sumei aferente. Sau poti plati rata prin BT24 Internet Banking sau Mobile Banking.

5. Cum platatesc facturile?

Din pacate, facturile nu pleaca in vacanta J. Poti opta pentru serviciul Direct Debit, la BT, inainte sa pleci in strainate. O alta modalitate de la distanta este BT24 Internet Banking si Mobile Banking. Avem chiar si o versiune de Internet Banking doar pentru facturi, BT24 Facturi.

6. Daca raman fara bani in vacanta, ce pot face?

Cel mai simplu este sa soliciti bani prietenilor sau familiei tale, din aplicatia BT Pay. Daca au si ei au aplicatia, pot sa-ti trimita printr-un singur click suma dorita. O alta varianta este transferul bancar in contul tau de la BT, dupa care poti continua shoppingul.

Zile cu soare, zile cu zamBT!