29 decembrie 2019

Cum iti poti achizitiona o locuinta usor anul viitor

Revelionul se apropie cu pasi repezi si deja avem in minte…aaaatat de multe obiective, nu-i asa?

Stii tu, poate sa ajungi in sfarsit la sala, sa faci loc pe lista “acelei” calatorii sau poate te gandesti la ceva pe termen mult mai lung, cum ar fi o noua locuinta? 

Pentru cei care sunt curiosi sa vada cateva sfaturi despre cum e cel mai bine sa te organizezi atunci cand vrei o locuinta si nu ai toti banii necesari, ei bine ”we are here for you”.

Oricat de mult ti-ai dori sa te muti din chirie in propria ta locuinta, trebuie sa intelegi ca acest pas vine la pachet cu o serie de responsabilitati. Dar credem ca stii si nu avem dubii ca te vei descurca, asa ca, sa incepem! :D

Ti-ai analizat bine veniturile si cheltuielile pe care le ai? 

In momentul in care ai decis ca vrei sa iti iei o locuinta prin intermediul unui credit imobiliar, analizeaza-ti veniturile si cheltuielile pe care le ai. Nu lua in calcul doar chiria si utilitatile pe care le platesti acum, ci uita-te si la celelalte costuri ale vietii. Stii tu, banii pe care ii dai pe mancare, iesiri in oras, etc. 

Incearca sa iti echilibrezi bugetul in asa fel incat sa te poti bucura in continuare de hobby-urile pe care le ai, ca doar stii cum e ”it’s all about that... balance”.

Stii ce avans trebuie sa platesti?

In ceea ce priveste avansul chiar TOT ce trebuie sa stii este ca avem asa:

  • Credit Prima Casa – avansul este de minim 5% din valoarea imobilului
  • Credit Imobiliar – avansul  este de minim 15% din valoarea imobilului 

De acum sigur nu le mai incurci! Insa, nu trebuie sa uiti si faptul ca mai exista si o serie de plati de care e bine sa tii cont, so watch out!


Ai verificat la cat iti poate ajunge rata? 

Pentru a-ti putea pregati bugetul cat mai bine si a sti la ce trebuie sa te astepti din punct de vedere financiar, poti sa faci un calcul rapid aici si afli estimativ rata pe care urmeaza sa o platesti.

Te-ai gandit in ce zona ai dori sa fie viitoarea ta locuinta? 

Pentru ca urmeaza sa stai ceva timp in viitoarea ta locuinta, nu lasa entuziasmul oferit de posibilitatea de a obtine un credit ipotecar sa te faca sa alegi din impuls, fara a analiza cu atentie ofertele din piata.

Ai mai multe canale la dispozitie, asa ca nu te limita! Iti stau la dispozitie in online platformele acreditate pentru acest tip de activitate, agentiile imobiliare sau chiar prietenii, pentru ca nu stii niciodata cine poate veni cu ideea perfecta. Dar daca totusi mai ai nevoie de niste ajutoare, hai sa afli mai multe in ghidul pe care ti l-am pregatit.

Odata ce ti-ai raspuns la intrebarile de mai sus, te asteptam la noi pentru a-ti explica toate aspectele ce tin de creditul pe care urmeaza sa il contractezi. 

Speram ca te-am ajutat sa faci un pas important in implinirea unuia dintre obiectivele pe care le ai pentru anul 2020, iar in cazul in care ti-am deschis apetitul pentru si mai multe intrebari, poti apela oricand la platforma #IntrebBT sau hai in vizita la una din sucursalele noastre.

Editor: Mihaela Ban, Ofiter Marketing si Comunicare, Banca Transilvania