21 martie 2017

Cum sa folosesti tehnologia pentru a te antrena pentru Crosul BT

Smartphone-ul din buzunar ne poate ajuta inclusiv sa alergam mai repede, mai eficient si mai sanatos. Am ales pentru voi cateva aplicatii pe care trebuie neaparat sa le incercati in etapa de pregatire pentru #CrosulBT din 9 aprilie, din Cluj-Napoca.

Incepem cu aplicatiile pentru … muzica. Iti recomandam oricare dintre Deezer, Zonga, Apple Music si Google Play Music. Pentru cativa euro pe luna, primesti acces nelimitat la zeci de milioane de melodii. Insa, si mai important, pe toate aceste platforme exista playlist-uri gandite special pentru cei care fac sport, in special alergat. Pentru ca o melodie sa te ajute sa alergi mai repede, trebuie sa indeplineasca doua conditii:

  • tempo sau viteza
  • cat de tare te binedispune.

Pentru alergat, dupa cum arata si playlist-urile de pe aceste platforme, cei mai multi asculta Hip-Hop.

De asemenea, exista si o multime de aplicatii gratuite, special pentru alergat. Avem doua recomandari pentru tine:

  • Runkeeper, prietenul ideal pentru monitorizarea alergarii. Tu alergi, iar el te tine la curent cand atingi anumite obiective, ca sa te incurajeze. Si mai important, se poate sincroniza si cu aplicatiile de muzica. Iti selecteaza automat melodia perfecta cu ritmul tau de alergare.
  • Nike+ Run Club: pe langa monitorizarea alergarii si muzica, vine cu programe de antrenament care te ajuta sa te pregatesti cat mai bine pentru crosul care se apropie incet-incet.

Inscrie-te online, gratuit, in competitie, prin siteul Crosul BT pana in 24 martie! Tricourile si numerele de concurs pot fi preluate de la Sala Polivalenta Cluj, in 7 aprilie (orele 14 – 20) sau in 8 aprilie (orele 11 – 19). Pentru ca este o editie vesela, te incurajam sa vii cu accesorii/costumatie care sa aduca buna dispozitie in timpul alergarii. De asemenea, sustinatorii tai au ocazia sa se implice in alergare pe traseul competitiei, pe distante mici, purtand si ei accesorii sau costumatii. 

Spor la alergat!