24 noiembrie 2015

Cum sa iti alegi creditele de investitii?

Investitiile apar mai devreme sau mai tarziu in dezvoltarea afacerii tale, iar uneori fondurile proprii nu sunt suficiente pentru acoperirea tuturor cheltuielilor.

De aceea, finantarea investitiilor se poate face prin imprumuturi bancare pe termen mediu si lung, acordate de cele mai multe ori in completarea fondurilor proprii si care acopera intreaga durata a proiectului de investitie.

Rambursarea imprumutului este flexibila pentru ca:

  • graficul de rambursare poate fi adaptat specificului sezonier al afacerii tale.
  • Poti beneficia inclusiv de o perioada de gratie. De exemplu, daca vrei sa cumperi un echipament nou cu ajutorul unui credit de investitii, perioada de gratie iti ofera un ragaz la plata ratelor, timpul necesar aducerii echipamentului, instalarii lui, instruirii echipei care  si punerii sale in functiune.

Cand  iei un credit de investitii, este foarte important sa corelezi durata de viata a echipamentului cu durata de rambursare a creditului, astfel incat sursa de rambursare sa fie generata de obiectul creditului, adica de motivul pentru care iei un imprumut.

Un alt aspect important este moneda in care accesezi creditul. De preferat este sa te imprumuti in moneda in care ai veniturile. Daca afacerea ta se desfasoara numai in lei, contractarea unui credit in valuta poate reprezenta o imprudenta din cauza riscului valutar.

 

Cand sa iei un credit de investitii?

  • Cand destinatia creditului te ajuta sa-ti dezvolti  afacerea sau sa-ti imbunatatesti activitatea
  • Cand obiectul finantat prin credit va genera suficiente incasari pentru rambursarea creditului si a dobanzilor

Cand sa nu iei un credit de investitii?

  • Cand finantarea te-ar ajuta sa acoperi doar o nevoie pe termen scurt
  • Cand destinatia creditului nu poate produce valoare adaugata businessului tau

 

In functie de garantii, poti sa alegi imprumutul care se potriveste cel mai bine afacerii tale. Afla mai multe despre oferta BT pentru creditele pe termen mediu si lung