04 decembrie 2015

Sfaturi care te ajuta sa economisesti mai usor

Toti  dorim sa ne optimizam bugetul. Economiile ne ajuta sa facem achizitii importante pentru noi, cum ar fi o masina sau chiar o locuinta, dar si sa ne indeplinim un vis, cum ar fi sa vizitam o tara indepartata.

Tot economiile ne dau posibilitatea sa transformam un hobby in propria afacere.

 

Pentru a reusi sa economisesti  iti propunem cateva sfaturi, care te vor ajuta sa pui bani deoparte.

  • Incepe cat mai repede! Ideal ar fi sa incepi sa economisesti incepand cu urmatorul salariu, daca amani decizia, vei gasi mereu justificari sa cheltui banii.
  • Incepe cu o suma mica! Astfel, nu o sa simti ca suma stabilita pentru economii iti va lipsi pentru alte cheltuieli.
  • Alege-ti proiectele pentru care vrei sa strangi bani! Cu fiecare depunere visul tau este mai aproape. Poti sa strangi bani pentru laptop, o masina, o vacanta mult visata, avansul la casa, pentru a face o bucurie unei persoane dragi sau pentru copilul tau.
  • Pune economiile intr-un cont la care nu ai acces cu cardul!  Separand conturile nu vei avea ispita de a folosi banii la cheltuielile zilnice.
  • Depune banii cat mai aproape de ziua de salariu!  Dupa ce-ti incasezi veniturile lunare si platesti facturile, depune si suma pe care ti-ai propus sa o economisesti.

 

Gaseste solutia perfecta pentru economiile tale

Bancile sunt cel putin la fel de interesate sa incurajeze economisirea, astfel ca acestea au dezvoltat servicii ca sa ajute acest demers.

De exemplu, iti poti economisi prin Internet Banking oricunde ai fi, fara sa depinzi de programul unitatilor bancare.

Poti sa stabilesti un buget lunar, iar banca va realiza transferul automat la data precizata de tine.

Iti prezentam mai jos cateva posibilitati de economisire pe care BT le-a pregatit pentru tine:

  • Economiile la vedere in lei – poti sa pui bani deoparte fara sa pierzi dobanda si ai acces permanent la fonduri, cu conditia pastrarii sumei minime de constituire.
  • Economii in euro -  beneficiezi de posibilitatea retragerii de numerar, fara a desfiinta depozitul si nu se percepe comision de administrare
  • KidCont – un cont in care poti sa economisesti atat in lei, cat si in euro, si care creste odata cu copiii. 
  • Depozite – daca ai deja o suma de bani pe care vrei sa o pui deoparte, poti opta pentru depozitele clasice sau sa alegi un depozit adaptat nevoilor tale.

Economiile sunt garantate prin intermediul Fondului de garantare a depozitelor din sistemul bancar in limite tot mai ridicate, plafonul per deponent fiind acum de 100.000 de euro, in cadrul aceleiasi banci.