13 aprilie 2018

Tips&trick pentru utilizarea cardului BT in strainatate

Cardurile BT te insotesc in calatorii? Uite cateva tips&tricks pentru a le folosi astfel incat sa fie in beneficiul tau atunci cand esti in strainatate.

 

Ce se intampla cand folosesti cardul la ATM?

Majoritatea POS-urilor si ATM-urilor iti vor recunoaste cardul ca fiind emis intr-o alta tara decat cea in care te afli.

In acest caz, la ATM-uri iti va aparea pe ecran optiunea de a-ti debita contul in euro, dolari sau moneda in care iti este emis cardul. Da, vei fi tentat sa alegi moneda in care iti este emis cardul, dar in aceasta situatie detinatorul/ emitentul ATM-ului va realiza conversia adaugand o taxa suplimentare, care ii ramane lui.

 

Ce se intampla cand folosesti cardul la POS?

De asemenea, poate ca ti s-a intamplat ca in aeroporturi, restaurante sau magazine sa fii intrebat atunci cand platesti la POS cu cardul daca doresti sa ti se realizeze conversia sau daca vrei sa platesti in euro/ dolari. Stiai ca daca alegi optiunea de a plati in lei, vei plati de fapt mai mult decat daca ti s-ar realiza conversia in euro/ dolari? Se intampla astfel pentru ca comerciantii au propriul lor curs valutar, iar acesta este mai mare decat cel folosit de banca.

 

Speram ca aceste sfaturi sa-ti fie de folos.