19 mai 2017

BT sustine Creative Business Cup, una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative

Esti antreprenor in industrii creative? Aplica la competitia internationala Creative Business Cup pana pe 12 iunie si poti ajunge in Copenhaga sa iti prezinti ideea. In cadrul acesteia, cei mai creativi antreprenori selectati din diverse tari isi vor prezenta ideile pentru a obtine atat investitii, cat si premii in bani și servicii de peste 100.000 de euro.

Fiecare tara participanta isi alege castigatorul care va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur la Copenhaga, iar in cazul Romaniei, competitia este organizată de catre GEA Strategy & Consulting cu sprijinul BT, partener principal al creativitatii romanesti.

Aplicatiile sunt asteptate de la antreprenorii creativi care deja au dezvoltat un produs sau serviciu, cel putin in faza de prototip, si care are potential de a se extinde pe piata globala.

Domeniile eligibile sunt foarte diverse si vor intra in concurs cele mai bune idei din domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania sunt asteptate pana pe 12 iunie, iar antreprenorii trebuie sa completeze un chestionar cu detalii despre idee (descrierea pietei, nevoia identificata, echipa) in limba engleza, care se regaseste online.

Pe baza aplicațiilor inregistrate vor fi selectati initial 5 antreprenori creativi care vor primi consultanta de business gratuita si vor participa la workshop-uri de fundraising si pitching, urmand ca in luna septembrie, pe baza unui pitch sa fie ales castigatorul.

Castigatorul va reprezenta Romania la competitia internationala din Copenhaga, unde isi va prezenta ideea in fata unor parteneri si investitori internationali. Costurile deplasarii sunt acoperite cu sprijinul nostru pentru ca ne dorim care doreste sa fie cat mai aproape de sectorul creativ si a creste impreuna.

Pentru orice intrebari legate de inscriere si competitie, o puteti contacta pe Silvia Ursu la silvia.ursu@geaconsulting.ro.

Creative Business Cup are loc in cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor si antreprenorilor din industria creativa.

La editia din acest an sunt asteptate sute de start-up-uri din intrega lume. Anul trecut, marele castigator al CBC a fost Green City Solution din Germania – un copac urban acoperit de muschi care absoarbe dioxid de azot, avand efectul a 275 de copaci naturali.

Romania participa, pentru al saselea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, in luna noiembrie a acestui an si care ofera antreprenorilor o platforma de promovare si finantare.

Le uram mult succes concurentilor!