25 aprilie 2017

Idei utile pentru tinerii care doresc sa devina antreprenori

Antreprenoriatul se invata inca de pe bancile scolii, facultatii. Caravana nationala organizata de Fundatia Romanian Business Leaders, "Vreau sa fiu Antreprenor", tocmai acest aspect il urmareste, sa ajute generatiilor viitoare de intreprinzatori sa isi dezvolte aptitudinile si sa cunoasca mai multe din aceasta arie, a antreprenoriatului. BT sustine educatia antreprenoriala in randul viitoarelor generatii si este partener al acestui eveniment. Caravana nu este la prima organizare, pana in prezent s-au organizat peste 100 de evenimente, in peste 30 de judete din Romania, la care 13.000 de tineri au avut ocazia sa interactioneze cu intreprinzatorii.

“Vreau sa fiu Antreprenor” din acest an se va organiza in peste 25 locatii din tara, iar la intalnirile din fiecare oras sunt invitati speakeri antreprenori locali care le povestesc  celor prezenti, elevi sau studenti, din experienta lor de viata.

 

Toate aceste experiente de viata impartasite de speakeri celor prezenti in sala, care nu fac altceva decat sa prezinte partea reala a lucrurilor, scot in fata o serie de idei cu adevarat valoroase pentru cei care doresc sa intre in lumea atreprenoriatului. Printre cele mai importante idei adunate pana in prezent, putem aminti:

  1. trebuie sa ai curaj pentru a-ti urma visele, pentru a face ca ideea ta de afacere sa devina realitate.
  2. este important sa faci networking cat mai mult pentru ca astfel vei cunoaste persoane cu care vei putea ulterior sa legi parteneriate si colaborari
  3. nu este greu sa-ti deschizi o afacere, greu este ce faci dupa aceea, asadar fa-ti un plan pe termen mai lung
  4. motivul pentru a-ti deschide o afacere nu trebuie sa fie acela de a face bani, a avea putere sau pentru a avea mai mult timp liber, ci pentru a indeplini o nevoie existenta in societate.

 

Mai mult, in cadrul evenimentelor, elevii si studentii au ocazia sa afle parerile celor prezenti despre ideile lor de afaceri, sa primeasca feedback si sugestii de imbunatatire.

Pentru mai multe informatii despre ceea ce inseamna caravana VSFA intra pe pagina BT Club si vei gasi video-uri si poze de la evenimentele deja organizate, cat si lista cu viitoarele evenimente.

Luna aceasta, caravana Vreau sa fiu Antreprenor continua in urmatoarele orase:

Daca doresti sa participi, inscrierea la evenimente este gratuita. Hai si tu sa asculti povesti de scos antreprenorul din tine! 

Afla mai multe informatii pe aceasta tema!

Ai o afacere mica, mica-mica sau mica-mica-mica? Ei bine, BT Mic iti intinde o mana de ajutor.

Vezi detalii