02 iunie 2021

Anca Mihalcea: Click, si ne reinventam!

Multe lucruri pot provoca o schimbare: o perspectiva diferita, un gand care se naste intr-un moment neasteptat sau o voce care se face auzita la nevoie. Ei bine, toate pornesc de la o scanteie. Si daca scanteia aceasta ar fi intruchipata intr-o persoana, s-ar numi Anca Mihalcea.

Anca este unul dintre #OameniidelaBanca pe care nu ai cum sa nu-i remarci intr-o incapere. Si asta, pentru ca personalitatea ei este foarte puternica. Pune pasiune in tot ceea ce face si investeste energie in fiecare moment al vietii ei pentru ca lucrurile sa iasa bine. De 5 ani este Director Adjunct de Operatiuni la Sucursala Piata Chibrit din Bucuresti si de atunci, cand vine vorba de oamenii ei, obiectivul Ancai este: „fiecare coleg trebuie sa evolueze, sa isi depaseasca limitele, sa darame barierele psihologice autoimpuse, sa se sprijine unii pe altii si sa incercam impreuna sa fim mai buni!” Asa cum oamenii din jurul ei au avut ce invata de la ea, efectul este si vice-versa:

 

„Jobul acesta m-a invatat sa fiu sociabila si comunicativa. Eu, de felul meu, nu sunt sociabila. Am fost genul de mamica care atunci cand se ducea in parc, copilul se juca si eu citeam o carte, nu interactionam cu celelalte mamici. Niciodata nu am fost genul asta de persoana, dar cred ca asta este ce mi-a dat BT-ul!”

 

Da, Anca este mamica. Si nu are doar un copil minunat, ci trei! Un baiat si doua gemene. Asta inseamna ca viata de acasa este mai mult decat palpitanta: „Desi timpul liber este limitat, cand ai copii mici, se intampla atat de muuulte lucruri”. O veselie continua si o agitatie de voci care striga: „Mami, hai aici, mami, hai acolo!” Totusi, la fiecare final de zi, Ancai „i se permite” sa aiba parte si de momentele ei. Dar nu oricum! Totul este gandit strategic de catre cele doua fetite: „Ma indeamna sa fac sport, pentru ca daca eu sunt la stepper, ele mai au ocazia sa faca o prostioara”.

Pentru ca Anca e genul de persoana hotarata, careia ii place sa puna lucrurile in practica, exista anumite momente din viata ei in care ceva in sinea Ancai face „click”, si ea ajunge sa se reinventeze. 

In weekend-uri, in bucataria Ancai rasuna din laptop retete de prajituri si bunatati care-ti lasa gura apa. Nu conteaza de care: cu ciocolata, cu crema, fara crema, Anca le face. Mai nou, a trecut la etapa torturilor. Are si doua ajutoare de nadejde, fiicele ei. Inclinatia spre bucatarie este inca un lucru de care pur si simplu nu se poate desprinde. Totul a inceput dintr-un moment banal, de la un tiramisu facut de o prietena draga. Si sa ne-ntelegem, Anca nu era deloc asa! „Ca sa fac o mancare sambata, trebuia sa ma pregatesc psihic toata saptamana ca sa-mi iasa mancarea aia!”

Ancai ii plac foate mult cartile: „Imi plac cartile care ma transpun intr-o alta lume. Imi plac cartile de aventura. Pe aripile vantului, Anna Karenina, La rascruce de vanturi – le iubesc si le recitesc de oricate ori am ocazia. Iubesc faptul ca poti sa te detasezi, ca vezi o alta lume, ca te transpui poate si in epoci diferite si in situatii pe care probabil niciodata in viata asta n-o sa le traim, ci doar le vom cunoaste din cartile pe care le citim sau din tot felul de lucruri, chiar si din cel mai banal serial. Unele lucruri le auzim constant, dar in anumite momente din viata le percepem mai bine pentru ca au legatura cu momentele pe care le traim in acel prezent”.

 

Draga Anca, suntem fericiti sa avem in echipa Bancii Transilvania un om care reuseste sa se reinventeze, indiferent de sursa de inspiratie! Multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca!😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

 

Daca ai fi un personaj dintr-o carte, ce personaj ai alege?

„Scarlett O'Hara din Pe aripile vantului”.

 

Daca ai putea calatori in Univers, unde te-ai duce?

„New York, America”.

 

Daca ai putea face ceva ce pare imposibil, ce ai face?

„Sa scriu o carte! Este singurul lucru care mi se pare imposibil pentru mine”.