16 iunie 2021

Anca Moraru: Fericirea vine din lucrurile mici!

Astazi ne indreptam atentia catre Brasov, orasul care ne racoreste obrajii cu un aer de munte, dar ne si incalzeste inimile prin faptul ca acolo se afla Anca Moraru, protagonista #OameniidelaBanca de astazi! Anca este Manager Regional Microfinantare in cadrul BT Mic si, in general, ea este cea care asculta povestea altor oameni. De data aceasta, rolurile se schimba.

Anca a venit la noi in 2017 si s-a indragostit de postul acesta. S-a imprietenit cu bankingul inca din 2005, iar de atunci, a avut posibilitatea de a privi sistemul bancar din mai multe perspective:

 

„Le-am facut pe toate, sa zic. Am lucrat intr-o singura banca inainte de BT, unde aveam un colectiv si un management super fain, iar acolo am facut mai multe lucruri: am facut si casierie, am facut si credite persoane fizice, si juridice, am facut si recuperare vreo 5 ani, am facut corporate, am ajuns si director de sucursala. De acolo am plecat la BT Mic. Am acumulat experienta destul de vasta pe toate domeniile si pe toate liniile de business. Tot timpul am vrut sa ma dezvolt si sa fac lucruri noi, sa invat ceva ce nu stiam. Am acceptat de fiecare data orice schimbare, luand in considerare faptul ca ma va ajuta pe viitor.”

 

Atunci cand a facut pasul spre BT Mic, pe Anca au asteptat-o mai multe chipuri familiare: „Mi-am reintalnit fostii colegi de la locul anterior de munca!” Anca a reusit sa se integreze in doi timpi si trei miscari printre #OameniidelaBanca. Responsabilitatea ei este foarte mare. Avand arondate judetele Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Buzau, Vrancea si doua sucursale din Bucuresti. Anca trebuie sa fie tot timpul „in priza”, cum s-ar zice. Rolul ei este de a gestiona partea de microfinantare de care colegii ei se ocupa, si, pe langa acest lucru, se le ofere suport fizic in procesarea dosarelor BT Mic de oricate ori este nevoie.

Un job atat de complex vine si cu satisfactii pe masura: „Lucrul fain care ma atrage este partea in care cunosc cat mai multi oameni. Aici, in BT, am intalnit foarte, foarte multi oameni faini cu care colaborez deja de aproape 4 ani si am creat legaturi destul de stranse din punct de vedere profesional, iar asta imi da cea mai mare satisfactie. Bineinteles, si rezultatele intr-un final sunt importante, dar ele sunt o consecinta a intregului proces, al implicarii si al dedicarii.”

Datorita jobului, Anca se afla mai mereu intr-o continua miscare. Modul relaxant in care isi petrece timpul liber este urmarind un serial politist: „Imi plac lucrurile minimaliste. Am nevoie doar de strictul necesar: un pat confortabil si o paturica calduroasa, de exemplu.” Momentele preferate ale Ancai sunt cele in care casa este animata de prezenta Biancai, fiica ei:

 

„Imi iau energia din lucruri simple, nu-mi trebuie foarte mult sa-mi incarc bateriile. Am o fata de care sunt foarte mandra, Bianca. Este studenta la Universitatea de Psihologie din Amsterdam si imi ofera cele mai mari satisfactii personale!”

 

Atunci cand Bianca este acasa, cele doua iubesc sa gateasca impreuna si sa se bucure de momentele mama - fiica. Iar daca va intrebati ce mai e prin Piata Sfatului din Brasov, Anca raspunde: „Acum incepe sa se mai animeze, dupa perioada asta complicata, chiar weekendul trecut am fost la o plimbare prin centru si am observat ca avem si turisti straini, ceea ce este foarte, foarte bine. Brasovul este un oras frumos, aici poti sa faci foarte multe lucruri in timpul liber, ai unde sa te plimbi, mai ales daca mai ai si o gasca de prieteni faini.”

 

Draga Anca, si noi ne bucuram ca ne putem mandri cu o gasca faina, #OameniidelaBanca! Iti multumim ca faci parte din ea si ca esti alaturi de noi in fiecare zi! 😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca!

 

Daca ai putea locui in orice alt loc din lumea aceasta, unde ai vrea sa locuiesti?

„Bineinteles ca m-as duce la Amsterdam, la Bianca!” Si daca ar putea merge si Bianca? „Nu stiu, intr-un loc calduros m-as duce. Desi sunt de la munte, nu-mi place frigul deloc. M-as duce intr-un loc cu soare si mare, sunt absolut fascinata de mare si as putea sa traiesc intr-un astfel de loc fara probleme!”

 

Daca ai avea alt nume, cum ti-ar placea sa te numesti?

„Nici nu m-am gandit vreodata... Hmm... Cred ca mi-ar placea sa ma cheme Irina. Cred ca mi s-ar fi potrivit acest nume, nu stiu de ce. Eu fac o corelatie intre nume si fizionomia oamenilor si, de multe ori, atunci cand fac cunostinta cu cineva si-mi spune numele, tot timpul ma gandesc ca parca nu arata a Alex sau a Ioana, de exemplu.”

 

Daca ai putea sa vorbesti o limba straina, ce limba ai alege si de ce?

„Cred ca as alege franceza! Engleza o stiu. Inainte sa ma angajez in banca, am fost si profesoara de limba engleza. As alege franceza, pentru ca mi se pare o limba extrem de frumoasa, melodioasa si care exprima si transmite fonic multe sentimente si trairi.”