15 ianuarie 2021

Bianca Ricu: Adevar sau provocare? Ambele!

Astazi iti facem cunostinta cu Bianca Stefania Ricu, Director Adjunct Retail la Sucursala din Targu-Mures si unul dintre  #OameniidelaBanca pe care l-ai putea vedea castigand cu usurinta jocul „adevar sau provocare”.

Spunem asta pentru ca Bianca este un om transparent in comunicare, onest, care apreciaza sinceritatea la oamenii din jur si actioneaza conform acestui principiu. Nu ii este frica sa spuna lucrurilor pe nume si nu se da in laturi din a incerca lucruri noi. Pentru ea, fiecare etapa din viata este o provocare. Acesta este si motivul pentru care a ajuns sa faca parte din familia BT. Empatica si increzatoare, cu si pentru oameni, Bianca a reusit sa-si formeze o echipa puternica, inchegata si echilibrata.

 

„In 2005, Banca Transilvania isi dezvolta reteaua la nivel local. Era si este si in prezent foarte bine cotata si apreciata in randul clientilor. Desi eram angajata unei alte institutii bancare, auzeam clientii spunand lucruri bune despre Banca Transilvania. Si in momentul in care s-a deschis a treia unitate in Targu-Mures, am vazut-o ca pe-o provocare si-am spus: daca tot aud in stanga si-n dreapta de Banca Transilvania, inseamna ca trebuie sa descopar ce vad clientii acolo. Si astfel am descoperit ca ceea ce o deosebea de alte entitati erau oamenii, cultura organizationala si zambetul cu care erai intampinat.”

 

 

Astfel, Bianca, avand deja o experienta de 8 ani in banking la vremea aceea, si-a inceput cariera in BT ca Sef de Agentie. Pentru ca rezultatele frumoase ale agentiei, obtinute alaturi de o echipa de oameni deosebiti, au inceput sa fie vizibile si apreciate. Bianca a fost promovata pe pozitia de Sef Serviciu Retail, dupa care Director Adjunct Retail in 2007, ceea ce inseamna ca este unul dintre #OameniidelaBanca de 15 ani. „Dupa o calatorie frumoasa in banking de peste 23 ani, ma intreaba si acum colegii: de unde atata energie dupa atatia ani de banca? De unde atata entuziasm? In fiecare zi, eu vin zambind la serviciu, o noua zi reprezinta pentru mine o noua provocare. Intotdeauna am cautat modalitati de a-mi mentine echipa motivata si pozitiva. Prin exemplul personal sa-i determin sa aiba incredere in ei, curaj in a-si exprima opiniile, sa-si doreasca sa se dezvolte profesional si totodata sa vada partea buna a lucrurilor.”

 

Aceasta energie nu provine doar din pasiunea pentru banking: „Din punctul meu de vedere, viata personala si cea profesionala se completeaza reciproc. Cand ai o viata fericita si linistita, iti iei echilibrul de la familie, energia de la copii, le combini cu experienta profesionala si astfel obtii reteta succesului.” 

Pentru Bianca, timpul liber cuprinde foarte multe momente in care isi gaseste linistea, cum sunt serile in care isi petrece timpul cu familia, jucand remi cu sotul ei si cei doi copii. Unele sunt mai „picante si condimentate” ca altele si nu din cauza competitiei care poate aparea in febra jocului, ci datorita mancarurilor asiatice pe care Bianca obisnuieste sa le pregateasca in ultima perioada. Cu modestie, Bianca ne spune ca nu se considera o experta, dar suntem siguri ca mancarurile pe care le face sunt de-a dreptul delicioase. 😊

 

Experimentarea bucatariei asiatice a fost privita tot ca pe o provocare, la fel cum s-a intamplat si cu cei doi caini care fac astazi parte din familia Ricu: „Copiii ne-au determinat sa luam decizii dificile, si anume sa crestem numarul membrilor familiei. Astfel, familia s-a marit cu un Golden Retriever, Rocky si un Akita American, Bruno. Nu am o gradina inflorita dar o am insufletita.”

 

Dintre florile care totusi au supravietuit vijeliei provocate de joaca celor doi catei, se remarca magnoliile si trandafirii albi, florile preferate ale Biancai. Este o placere sa le admire dimineata in timp ce-si savureaza cafeaua, bucurandu-se de frumusetea si puritatea lor. Mirosul florilor combinat cu savoarea cafelei creeaza cadrul perfect de navigare in lumea virtuala. Astfel, Bianca isi improspateaza noutatile din lumea bankingului dar si a … modei! Tinutele clasice si elegante sunt pe gustul Biancai si o reprezinta, motiv pentru care nu rateaza niciodata ocazia de le incerca dupa ce se inspira de pe pagini precum „Arta de a trai cu eleganta” sau “Marie’s Passion for Fashion”.

 

Draga Bianca, esti unul dintre #OameniidelaBanca pentru care am putea aduna toate magnoliile din lume pentru a-ti multumi ca faci parte din familia BT! Ne bucuram ca esti alaturi de noi!

 

Photo credit: Vlad Cupsa