0%

Dan Avram: despre cum prind ideile (si visurile) contur

23 septembrie 2020 Timp de citire 5:00 minute

Cand crezi cu toata increderea in ceva si stii ca ceea ce faci este bine pentru cei din jur, acel lucru va prinde contur si in realitate. Protagonistul #OameniidelaBanca de astazi, Dan Avram, a provocat acest fenomen in mai multe etape din viata sa si spunem „provocat”, nu trait, pentru ca este un om muncitor, ambitios si foarte hotarat sa duca mai departe o viziune. 

 

 

In prezent, Dan este Product Manager dedicat liniei de business corporate. Asta inseamna ca lucreaza neincetat impreuna cu echipa din care face parte la inovarea sistemului bancar:

 

“Sunt implicat in diverse proiecte care isi propun digitalizarea interactiunii clientului cu banca, construirea unei experiente omnichannel, precum si automatizarea, respectiv eficientizarea unor procese interne. Prin urmare, toata energia mea e canalizata inspre construirea bancii viitorului, a unei banci majoritar digitale. Mai mult, ma declar norocos ca particip la aceasta schimbare radicala a sistemului bancar, atat in calitate de angajat, cat si in calitate de client, iar faptul ca ma aflu in prima linie a implementarii solutiilor digitale reprezinta o adevarata provocare pentru mine, dar si o oportunitate sa ma dezvolt din punct de vedere profesional.”

 

Sclipirea pe care o are atunci cand vorbeste de idei a avut-o dintotdeauna in privire, dar studentia a fost prima etapa a vietii care i-a dovedit ca are in el aceasta ambitie de a transforma ideile in realitate, prin ceva ce avea sa-i ofere experiente valoroase si utile in practica: voluntariatul.

Dan a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, specializarea Finante si Banci, dupa care si-a continuat masteratul tot in domeniu, insa, mare parte din timpul liber si l-a petrecut sustinandu-le vocea si ideile colegilor ca reprezentant in Consiliul Facultatii, dar si ca vicepresedinte al ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România):

 

“Odata cu finalizarea studiilor am dobandit un set de cunostine pe care am avut ocazia sa le pun in practica, insa pentru a tine pasul cu toate cerintele de la locul de munca au contat foarte mult pe unele soft-skills pe care le-am dobandit exclusiv in urma experientelor si activitatilor de voluntariat. (…) Primul an de Masterat a fost anul in care mi-am inceput cariera in domeniul bancar, mai exact la BT, iar faptul ca ma aflu si azi aici imi confirma ca a fost alegerea potrivita.”

 

 

Astfel, Dan si-a inceput primul job la BT in vara lui 2012, pe post de casier, chiar in locul in care au fost facute fotografiile cu el: agentia Mihai Viteazu. Aici a fost doar startul. A urmat un parcurs destul de rapid: “Cred ca am crescut odata cu BT, dar cel mai mult imi place sa spun ca am fost crescut de BT. M-am bucurat de multa sustinere inca de la primii mei pasi in banca pe post de casier. Astfel ca, nu dupa mult timp am lucrat in front office, apoi ca si consilier credite. BT m-a facut mai increzator in fortele proprii, m-a incurajat sa imi asum riscuri si desi am fost scos de multe ori din zona de confort, m-a ajutat mult sa progresez.”

 

Ceea ce a contribuit la trecerea lui pe postul de Product Manager (mai intai pe linia de business Retail, ulterior, in 2017, pe Corporate) a fost o provocare pe care a acceptat-o impreuna cu un coleg si anume sa prezinte in fata managementului BT o idee de produs pentru studenti, idee care s-a concretizat ulterior sub forma proiectului Star Student „A fost o munca de echipa. Sentimentul care m-a incercat a fost extraordinar. Nu-mi venea sa cred ca dintr-o idee care a pornit de la o discutie amicala, am ajuns sa punem “pe raft” un nou produs bancar. Mi-am dat seama ca nimic nu este imposibil si asta mi-a dat aripi”.

 

 

La cat de muncitor este, poate nu te va surprinde faptul ca nu-l prinde niciodata ora 7 dimineata dormind: „Sunt o persoana matinala. Asta se intampla de luni pana duminica. Incerc sa merg la sport si cand merg, o fac de dimineata”.

Dan isi incepe diminetile alergand, iar cand prinde un pic de timp, mai merge si la tenis. A inceput de curand sa invete acest sport pentru a-l practica mai tarziu cu baietelul lui Eduard: “Imi imaginez cum vom imparti acelasi teren de tenis, peste cativa ani, ca vom construi impreuna experiente frumoase pe care ni le vom aminti cu drag. E un vis pe care il traiesc prin ochii lui, cu speranta ca si el va fi atras de acest sport”.

Alexandra, sotia lui, cu siguranta este induiosata de acest gest (la fel ca noi). Ah, apropo, si Alexandra face parte din familia BT! „Asa ca viata mea graviteaza destul de mult in jurul BT-ului”, rade Dan. Ne spune ca si cel mic vrea deja sa lucreze la banca, la fel ca parintii lui, asa ca gasca va fi una completa.

 

Dan, ce tare ne-am bucura! Pana atunci, dorim sa-ti spunem ca ne face placere sa te numim unul din #OameniidelaBanca pe care ne putem baza si cu care ne mandrim in fiecare zi. Multumim ca faci parte din echipa! 💛

 

Photo credit: Vlad Cupsa 

Ți-a plăcut acest articol?
55
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.