17 decembrie 2021

Dan Vidican: O perspectiva de la Oradea

Ne indreptam gandul catre vestul Romaniei, la Oradea, unde seria noastra #Oameniidelabanca isi continua cursul cu un coleg care se afla de aproape 15 ani alaturi de noi. Este Dan Vidican, Expert Solutii Clienti.

Il vedem pe Dan plimbandu-se de-a lungul Crisului in drum spre birou, asa cum face in fiecare dimineata. Face 20 de minute de acasa pana la agentia Centru, care din 2007, de cand s-a angajat la noi, este ca un fel de a doua casa pentru el. Ii cunoaste fiecare coltisor ca in palma. Acolo a invatat ce inseamna banking si tot acolo a intalnit sute de clienti care au plecat linistiti de la banca datorita ajutorului venit din partea lui: „Nu cred ca exista cineva cu o istorie mai veche in agentia aceasta. Oamenii au venit si au plecat, iar eu ma simt confortabil cu faptul ca atunci cand ne viziteaza, clientii vechi ma recunosc, vad un chip familiar si se indreapta catre mine pentru ajutor. Imi ofera multumire sufleteasca.”

Jobul la BT nu a fost primul din viata lui, dar cu siguranta a fost cel care l-a cucerit: „Am terminat studiile la Stiinte Economice in 2005, facultatea de la Universitatea din Oradea. Dupa absolvirea studiilor, m-am angajat pentru un an si jumatate la vama Oradea, ca si comisionar vamal. Dar odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, postul respectiv nu a mai fost necesar. Drept urmare, mi-am cautat un loc de munca si am aflat de un loc disponibil la Banca Transilvania, sucursala Oradea. Am facut demersurile de rigoare, mi-am depus CV-ul, am fost chemat la interviu, totul a fost ok, si am inceput ca si casier.”

Dat fiind faptul ca pe vremea aceea, Dan interactionase pentru prima oara cu domeniul bankingului, impresia lui a fost una memorabila. „In ochii mei, era o institutie destul de bine pozitionata in Oradea. In perioada respectiva, Banca Transilvania deschidea sucursale dupa sucursale, erau foarte multe inaugurari de locatii. Dupa ce m-am angajat eu, cred ca s-au mai deschis cateva. BT-ul are foarte multe puncte de lucru. O vedeam ca si o banca dinamica, prezenta, in fata careia sunt foarte multi clienti in fiecare dimineata.”

Pe masura ce au trecut anii, Dan a inceput sa fie privit de colegi drept omul care le stie pe toate: „Sau cel putin asta cred ei uneori despre mine, cu toate ca nu stiu totul si mai am foarte multe de invatat. Imi place mult ceea ce fac aici. Au fost si momente in care ma simteam epuizat si aveam in gand sa renunt, dar nu am facut asta niciodata, pentru ca am prins atat de mult drag de tot ce inseamna Banca Transilvania si m-am acomodat atat de tare aici, incat acest lucru iesea din discutie.”

In toti acesti ani, Dan a fost martor la diferite tipuri de schimbari. Stia, insa, ce isi doreste: „Oportunitati in Banca Transilvania am avut de multe ori. Mi s-a propus sa trec la un alt nivel, sa trec de exemplu pe partea de Creditare, dar am avut tot timpul ezitari. Sincer sa fiu, nu am fost asa de sigur pe mine ca voi fi pregatit. Eu aici ma consider foarte bun si imi spun ca acolo lucrurile sunt de o altfel de complexitate. De aceea, am preferat sa raman in zona aceasta, unde ma simt cel mai bine. Poate ca uneori ar trebui sa mai ies din zona de confort, dar ma simt bine aici, cu toate presiunile specifice jobului meu, pentru ca mai sunt si greutati, bineinteles. Imi place foarte mult sa povestesc cu clientii. Cred ca am fost un orator, candva, in trecut. Mi-ar placea sa fiu pe o scena, sa impartasesc din experientele mele, sa dau tot ce este mai bun oamenilor. Sunt un om care nu pune bariere intre el si altii.”

 

 Draga Dan, noi suntem de parere ca daca ar exista mai multe persoane cu mentalitatea ta, s-ar putea ca lumea sa fie, intr-adevar, un loc mai bun. 😊 Iti multumim ca este unul dintre #OameniidelaBanca!

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce te face fericit?

„Cand sunt la banca, cel mai mult ma bucura sa vad clientii multumiti. Cand nu sunt la banca, fericirea cea mai mare vine pentru realizarile prietenilor mei, cand aud ca cineva a semnat un contract, ca ii merge business-ul ok, altuia i s-a nascut un copil, sau altcineva este fericit… Pur si simplu, realizarile lor ma fac sa fiu mandru ca sunt prietenul lor.”

 

Ce ai schimba la lumea aceasta?

„E destul de complicat sa faci acest lucru, dar daca as avea puterea, as mai reduce din aceasta competitie dintre oameni care, de cele mai multe ori, este ok, dar mi se pare ca suntem un pic cam prea individualisti. Poate ar fi mai bine sa fim mai uniti, mai apropiati, sa fim acolo unul pentru altul. Viata uneori e scurta si nedreapta. Mi-ar placea ca oamenii sa fie mai putin egoisti.”

 

Daca te-ai fi putut naste in alta parte a lumii, unde ar fi?

„Nu stiu sa spun. Superficial, pot sa spun ca imi plac tarile calde, mai aproape de mare. Am fost de foarte multe ori in Grecia si imi place. Si ea, si Italia... tot sudul Europei – deci undeva acolo.”