20 noiembrie 2020

Daniel Manta: Intr-o lume in care poti sa fii orice, alege sa fii bun!

Incepem povestea de astazi intr-o livada de nuci din Negrilesti, comuna in care a crescut Daniel Manta, unul dintre #OameniidelaBanca. Locul acesta se afla intr-un punct de intalnire al Clujului, Maramuresului si Bistritei, si nu ca am fi noi superstitiosi, dar prea se leaga acest mic detaliu cu personalitatea si viata lui Daniel!

Cu alte cuvinte, Daniel este genul de om care se potriveste ca o piesa de puzzle in mai multe locuri deodata si stie cum sa dea tot ce este mai bun din el in fiecare situatie. Poate ca acest lucru se datoreaza tatalui lui, care avea o vorba pe care Daniel si-a imprimat-o adanc in minte: „Intr-o lume in care poti sa fii orice, alege să fii bun!” Respectand aceasta conditie, cand a venit la Cluj la facultate in urma cu 17 ani, Daniel a ales sa studieze Stiintele Economice si, in paralel, Literele, (mai ales pentru ca ii placea gramatica in liceu). Dupa 2 ani de trunchi comun la prima facultate, si-a ales sa se specializeze in management. Un economist cu literele in buzunar si managementul in maneca…

 

… si care lucreaza in banking, ca sef de agentie! Nu si-ar fi imaginat nici in ruptul capului ca, in ziua in care doua foste colege de facultate l-au convins sa-si depuna CV-ul la BT, fix el avea sa fie ales pentru un post in front office, ca administrator cont.

 

„Banca Transilvania a fost si este prima mea dragoste. E primul loc de munca si aici am ramas!” Dupa primul lui post a urmat al doilea, de consilier retail, dupa care au urmat 10 ani ca  sef de agentie, asa cum am spus mai inainte. „Imi place sa lucrez cu oamenii! De aceea am ramas aici atatia ani. Mi-a placut de la inceput, am simit o chestie faina. 😊” 

Pentru Daniel este foarte important ca oamenii cu care lucreaza sa se simta in largul lor: „Suntem o echipa si vreau sa ne simtim bine cand venim aici”. Nu exista dimineata in care sa nu se adune la o poveste si un scurt update legat de fiecare in parte. La fel ca orice lider, Daniel este atent la evolutia colegilor lui si se bucura atunci cand vede ca a reusit sa-i ajute sa creasca. Recunoaste acest sentiment si atunci cand se duce acasa, in livada de nuci pe care am pomenit-o la inceput si pe care a plantat-o in urma cu patru ani:

„Cand vin la tara, parca e o alta lume. Cu toata incarcatura de la Cluj, parca abia astept sa evadez acolo. (…) Imi place ca, de cate ori am ocazia, sa ma duc sa vad cu fiecare saptamana care trece cum au crescut nucii, cum au evoluat.”

 

Dupa vizitarea livezii de nuci, Daniel o ia la pas in natura: „Ma duc fara telefon, fara alte chestii. Doar ma incarc cu energie si ma linistesc. (…) Pe dealuri, prin paduri. E o zona foarte faina si-mi place sa fac asta!” Pentru Daniel, drumetiile sunt varianta light de a face miscare. Sportul nu lipseste din rutina lui zilnica, iar alimentatia sanatoasa pe care are grija sa o mentina ii ocupa aproape tot timpul liber de dupa incheierea orelor de birou. Sa adopti un stil de viata sanatos nu este un proces tocmai usor, dar Daniel e genul foarte ambitios si nu se lasa batut. Asta este si sfatul pe care l-ar da cuiva care ar dori sa se apuce serios de antrenamente: „Sa fie perseverent si sa insiste! Rezultatele nu se vad in primele trei luni, sa zic, si de aceea multi renunta” – iar asta se aplica si in banking, si in orice alt domeniu! In plus, daca iti repeti ca ceea ce faci este pentru binele tau, lucrurile vor merge putin mai bine.

 

Cum zice si Daniel: „Simt ca merita si pentru mine fac chestia asta. Desi am 36 de ani, ma simt ca la 20!” Un alt lucru care-l face pe Daniel sa se simta bine este calatoritul. Iubeste sa conduca si de fiecare data cand a avut ocazia in ultimii ani, s-a urcat in masina cu gasca lui de prieteni, au dat play la muzica si au taiat-o spre orase straine. Piesa pe care o are pe repeat in ultima vreme este Disfruto de la Carla Morrison, numai buna de ascultat intr-un road trip spre Barcelona, orasul lui de suflet!

 

Daniel, iti tinem pumnii sa prinzi cat mai multe apusuri de soare in road trip-urile tale catre locurile preferate, speram, cat mai repede. Pana cand vei putea face asta, insa, ne bucuram sa te avem zi de zi langa noi la birou! Multumim ca faci parte din #Oameniidelabanca!😊

 


Photo: Vlad Cupsa