16 decembrie 2020

Delia Zurgalau: Dragoste pentru banking, curaj si prajituri

Cei care au curajul sa-si asculte instinctul si sa faca un pas urias catre necunoscut ajung sa se uite in spate cu uimire atunci cand realizeaza cat de departe au ajuns, de fapt. Delia face parte din acei oameni.

Delia Zurgalau a devenit unul dintre #OameniidelaBanca in 2007, cand a avut puterea sa ia o decizie grea: sa lase in urma o alta banca la care a lucrat timp de aproape 16 ani, care a fost  prima ei iubire in banking si a fost locul in care a invatat tot ce tine de bazele acestuia. Pe atunci, nu si-ar fi imaginat ca toate acele experiente o vor ajuta sa se dezvolte intr-un alt loc pe care urma sa-l iubeasca la fel de tare: Banca Transilvania.

 

„Intr-o zi, am venit acasa tarziu, pe la zece. Dupa ce am mancat, m-am pus la calculator si am zis: ce-ar fi sa trimit eu un CV la Banca Transilvania, despre care aflasem foarte multe lucruri bune?” (...) Pe la 12 noaptea, cand nici nu stiam cum sa salut!”

 

Delia urma sa plece din locul in care era angajata inca de la varsta de 19 ani, insa luase aceasta decizie pentru ca stia ca trebuie sa aiba grija, in primul rand, de ea. CV-ul ei trimis la miezul noptii le-a atras atentia colegilor de la HR.  Din luna decembrie a acelui an, Delia a intrat in familia BT ca sef la Agentia Diamant din Targul Mures.  Interesant este ca, inainte cu un an de zile, plimbandu-se in zona cu Rares, baietelul ei care la vremea respectiva avea doar trei anisori, agentia Diamant era doar un spatiu care se renova. Bineinteles, Rares a intrebat-o: „Si, mami, tu o sa lucrezi aici?”

Un an mai tarziu, iat-o pe Delia cum strabate zi de zi agentia cu un zambet molipsitor. Unii dintre fostii ei clienti nu s-au putut dezobisnui de energia ei pozitiva, asa ca i-au urmat calea, iar altii au fost bucurosi sa o gaseasca aici: „Intamplator, mai intra cate un fost client si cand ma vede, i se lumineaza fata”. Aceasta fericire a clientilor este motivul pentru care Delia face ceea ce face:

„Pentru mine, bankingul nu se rezuma doar la cifre, norme, proceduri. Pentru mine, bankingul inseamna munca cu si pentru oameni. Pot sa zic ca deja este o pasiune.”

 

Vorbind de pasiuni, una dintre celelalte mari iubiri ale Deliei este – spre bucuria lui Rares, a sotului si a colegilor de la BT – pregatirea prajiturilor: „Tot timpul prajituresc!  Eu merg foarte mult pe retete traditionale, pe care le primesc in special de la mama mea.” In astfel de momente, Delia se incarca cu energie din bucuria pe care o vede pe chipul oamenilor atunci cand gusta din bunatatile delicioase pe care le prepara. Orice ar face, scopul Deliei este sa vada oamenii fericiti!

 

Iar atunci cand se aduna prea multe prajituri, plimbarile lungi in natura sunt mai mult decat binevenite – sunt o alta modalitate prin care Deliei ii face placere sa-si petreaca timpul: „Sa vad verdeata, sa vad copaci, sa vad natura cu culorile ei, in toate anotimpurile!” Acum ca sezonul cu zapada se apropie cu pasi repezi, o escapada de cateva ore la schi nici nu suna rau. Delia a invatat sa schieze cu multi ani in urma, datorita lui Rares: „Am invatat deodata cu el! Am zis: cum? Un copil de patru ani invata sa schieze si eu nu sunt in stare?!”

Asadar, Delia nu se fereste de provocari. Nu a facut acest lucru nici in trecut, cand a facut un pas mare in afara zonei ei de confort si nu o va face nici in viitor, care este plin de posibilitati. Unul dintre lucrurile pe care ar dori sa le invete este arta lucrurilor artizanale: „Cand eram mica, mama tesea si cosea foarte mult. Inclusiv eu am cusut perdelute cu tot felul de modele. De mult tot imi propun: anul acesta ma apuc sa-mi cos o ie!”

Energia lucrurilor facute de mana este  de neegalat, prin care artistul transmite mai departe emotie, asa cum face Delia cu prajiturile pe care le pregateste pentru cei dragi sau cu florile pe care le ingrijeste atunci cand se ocupa de gradinarit (o alta pasiune de-a ei). Asadar, credem ca ar face o treaba minunata si cu iile tesute, la fel cum face o treaba minunata si in viata de zi cu zi la BT.

 

Delia, multumim ca faci parte din echipa Bancii Transilvania si suntem mandri sa te numim unul dintre #OameniidelaBanca!

 

Photo credit: Vlad Cupsa