06 aprilie 2022

Elena Mihai: Despre rigoare si importanta unui tonus pozitiv

Ii place sa fie punctuala si riguroasa, sa se concentreze pe ceea ce ii ofera prezentul si sa se bucure alaturi de familie de micile intamplari ale vietii. Sa o cunoastem mai bine pe protagonista #OameniidelaBanca de astazi, Elena Mihai, Sef Birou Selectie si Recrutare.

La baza „om de radio”, cu studii de Jurnalism, Elena Mihai a lasat in urma cu mai bine de 11 ani, viata de studio pentru cea de birou in Banca Transilvania. Cand a venit oportunitatea de a se angaja in Call center-ul BT, experienta in domeniul radio a fost un avantaj. Comunica si se exprima exemplar, ceea ce a contribuit la promovarea ulterioara pe postul de Consultant Resurse Umane, acumuland pana in prezent nu mai putin de noua ani de experienta in HR. De anul trecut, Elena ocupa postul de Sef Birou Selectie si Recrutare si, impreuna cu echipa ei, gestioneaza activitatea de selectie, recrutare si consultanta HR pentru o parte din Centrala si sucursalele BT din tara.

Desi are la baza formarea de jurnalist, Elena nu s-ar vedea in postura de om de teren. Se regaseste cel mai mult in activitatea de birou si considera ca aici este locul unde poate sa isi evidentieze calitatile. In plus, ce s-ar face colegii ei fara optimismul si tonusul pozitiv pe care il aduce in echipa? Elena este si un om al deadline-urilor asumate. Rigurozitatea o ajuta sa finalizeze proiectele la timp si sa vina cu raspunsuri documentate atunci cand situatia o impune. „Consider ca relatia mea cu colegii mei de echipa este una foarte buna, bazata in primul rand pe respect reciproc. Cu totii sunt oameni  responsabili, asumati, care inteleg ca scopul fiecaruia dintre noi este de a ne face treaba cat mai bine si de a fi un sprijin pentru cei cu care colaboram.”

Atat in viata profesionala, cat si in cea personala, Elena aplica una dintre lectiile invatate de la parintii ei: aceea de a fi o femeie integra, corecta si care sa ofere sprijin, ori de cate ori are ocazia. Originara de langa Targu Jiu, din anul 2006 locuieste in Cluj-Napoca. Are o fetita, Alisa,  de patru ani si jumatate , care, asa cum spune Elena „este tot ce am realizat mai bun pana acum in viata si bucuria intregii familii”, iar alaturi de sotul ei, Adrian, incearca sa o creasca cu principii de viata sanatoase: „Incercam sa o invatam pe fiica noastra sa se raporteze la ea, fara a se compara cu alti copii din jur. Trebuie sa faca ce ii place ei, nu ce ne place noua sau ce le place altor copii. Doar asa va fi sigura pe ea si pe deciziile ei in viata. Pentru noi este foarte important ca ea sa se dezvolte armonios mai ales din punct de vedere emotional.”

Atunci cand nu este la birou, Elenei ii place sa gateasca. „Imi place ca in timpul liber sa gatesc. Sunt pasionata de gastronomie, ma uit la toate show-urile culinare si i-am molipsit cu pasiunea mea si pe cei dragi. Imi place sa experimentez si sa vad cat de departe poti ajunge atunci cand ai la dispozitie doar trei-patru ingrediente.” Locurile de suflet in care s-ar intoarce fara ezitare sunt orasul Budapesta si regiunea Lacului Como din Italia. Atunci cand nu isi pune in miscare rotitele creativitatii in bucatarie, Elena isi petrece timpul alaturi de familie, jucandu-se sau iesind in natura.

 

Draga Elena, sa nu iti abandonezi niciodata pasiunile si sa gasesti intotdeauna noi cai pentru explorarea lor.🚀 Suntem fericiti sa te avem printre #OameniidelaBanca🥰

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Cum arata o zi perfecta de weekend pentru tine?

„Nu imi doresc o zi doar pentru mine. Tin foarte mult sa imi petrec fiecare zi cu cei dragi mie. Imi place foarte mult sa plecam de acasa dimineata si sa ne intoarcem seara si, in timpul acela, sa experimentam ceva nou. O zi perfecta este doar alaturi de ei.”

 

 Ce iti place ce mai mult in orasul in care traiesti?

„Imi place sa mergem in Parcul Central din Cluj, cu hamacele. E o activitate care ni se potriveste”.

 

Ce ai face daca ai castiga la Loto?

„Mi-ar placea sa investesc intr-o afacere cu bonsai, incurajand astfel una dintre pasiunile sotului meu. Visam  ca intr-un viitor indepartat, sa dezvoltam un astfel de business, in frumoasa Italie. Cred ca ar fi o activitate relaxanta si care te conecteaza cu natura.”