15 mai 2020

Gina Negru: Insight Banking la nivel de IMM

1 iulie va fi o zi de miercuri in care Gina Negru isi poate face linistita buletinul… de Banca Transilvania. Atunci se vor implini 15 ani de cand este unul din #OameniidelaBanca. In tot acest timp, parcursul ei in cariera i-a oferit diverse perspective din care sa priveasca si sa inteleaga pe deplin ce inseamna sa lucrezi la banca si in cate moduri poti ajuta un client.

Totul a inceput inainte de a-si da examenul de licenta, cand a fost chemata la interviu. Joi si-a dat licenta, vineri, colegii de la BT de atunci au intrebat-o cand ar putea sa inceapa, iar ea a raspuns cu hotarare ca de luni e la birou. Asa se face ca Gina noastra din Cluj-Napoca nici nu iesise bine de pe bancile facultatii, ca isi si incepea primul ei job serios, pe partea de front office.

Cum nu intotdeauna teoria se si impaca cu practica, perceptia ei asupra lucrurilor nu era intocmai una cu realitatea: „Era o lume total aparte fata de ce este scris in cartile si materialele de studiu, dar ce era ok era faptul ca inca de pe atunci - si asta se mentine si acum - aveai intotdeauna pe cineva pe care sa suni, sa te poti baza, sa te indrume, sa te ajute. De fapt, toata partea de colegialitate si suport a facut ca trecerea sa fie mult mai lina”.

Partea de sfatuire, ajutor si indrumare este prezenta si acum in viata Ginei, doar ca de aceasta data, ea se numara printre cei care le ofera, atat colegilor, cat si clientilor, avand functia actuala de director adjunct comercial IMM.

Pana sa ajunga in acest punct, a lucrat ca si consilier IMM, unde a inceput sa cunoasca mai bine pe partea de persoane juridice, in 2013 a ajuns sef servicii IMM la sucursala Marasti, cu o relocare la sfarsitul lunii ianuarie in 2019 la sucursala Eroilor si cu cate un final de an pe-alocuri in care a facut parte din proiecte interne de dezvoltare pe partea de creditare persoane juridice:

„Adevarul e ca poate daca nu aveam norocul asta fantastic sa am parte si de proiectele special dedicate IMM-urilor, mi-ar fi lipsit partea de insight banking si de gandire conceptuala despre cum privim mai bine IMM-urile, in speta, in partea de creditare. Focusul nostru nu este setat exclusiv pe partea de creditare, noi oferim tot ce inseamna consultanta si pe partea operationala, non-credit, sau inclusiv pe partea de retail, care este tangentiala. Pana la urma, business-ul este facut de oameni care au si nevoi personale, si atunci avem stranse colaborari si cu colegii nostri de pe partea de retail, de pe partea de front office operational sau de partea de canale electronice”.

Empatia este un lucru cheie cand lucrezi cu IMM-uri: „ai tendinta sa faci tot ce poti ca sa ii gasesti o varianta de finantare care sa-i fie buna, sa-i satisfaca nevoile”.

Dupa explicatiile Ginei, faptul ca o zi de lucru obisnuita nu are un termen clar de definitie cu siguranta nu te va surprinde: „Ziua de banca incepe direct la sucursala Eroilor, cu primele discutii, cateva zamBT pe care ni le aruncam cu colegii inainte de deschiderea oficiala a programului si umplerea locatiei cu o stare de bine”. 

La final de saptamana, Gina isi recupereaza energia prin timpul petrecut cu fiica ei, Daria, si sotul ei, Ciprian. Acestea sunt momentele care ii incarca bateriile pentru a doua zi, fie ca este vorba de un pranz luat in curte, un joc de badminton sau o sesiune de tras cu arcul.

… da, ai citit bine.

Trasul cu arcul este o activitate sportiva de familie, „infiintata” in prima faza de sotul Ginei. Long story, short: dupa ce s-a imprietenit cu un medic stomatolog pasionat de trasul cu arcul, Ciprian a incercat si el, de curiozitate. Curiozitatea s-a transformat in pasiune, iar la scurta vreme, Gina s-a lasat convinsa sa incerce si ea, si i-a placut! Iar daca mama si tatal trag cu arcul, Daria de ce n-ar putea? Asa se face ca familia are cate un arc pe masura fiecaruia, pe care Gina si Daria le mai personalizeaza, cu cate un nou model de gravura pentru teaca de piele, cate o cusatura aici, cate o vopsea acolo.

 

Concluzia? Nu recomandam nimanui sa o enerveze vreodata pe Gina.

Glumim, evident!

 

Draga Gina, ne bucuram ca esti unul dintre #OameniidelaBanca extraordinari pe care stim ca ne putem baza de fiecare data si abia asteptam sa-ti sarbatorim impreuna majoratul! 

 

Foto credit: Vlad Cupsa