21 ianuarie 2022

Marilena Gheorghe: Concentrarea, o superputere in banking

Fiecare dintre noi are propria sa definitie asupra schimbarii. Indiferent de ce insemnatate ii atribuim, un lucru e cert: pasul spre schimbare este si primul pas spre noi orizonturi. Astazi, povestim despre cum a adus-o schimbarea pe Marilena Ene, proaspat devenita Gheorghe, printre #OameniidelaBanca.

Marilena a absolvit studiile de licenta si masterat in Finante-Banci, in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Inainte sa intre in domeniul bancar, a lucrat o perioada pe partea de asigurari, colectare, iar mai apoi in vanzari. In 2019, a facut o schimbare pe care majoritatea ar considera-o atipica: s-a mutat din Bucuresti in Ramnicu Valcea. Motivul il aflam chiar de la Marilena:

„Am vrut sa descopar cum se simte linistea, iar mutarea din Bucuresti m-a adus mai aproape de ea. Cand am ajuns in Ramnicu Valcea, am inceput sa caut diferite job-uri. Studiile mele au fost indreptate spre banca, iar eu eram curioasa de ceea ce imi poate oferi experienta in banking dupa atatia ani in care doar am invatat despre domeniu. A fost cea mai buna optiune. N-am stat foarte mult pe ganduri si am mers la Banca Transilvania pentru a-mi depune CV-ul. Domnul director mi-a preluat aplicarea si mi-a spus ca, atunci cand va avea un post disponibil, o sa ma caute. Si asa a fost – la cateva saptamani distanta am si revenit. In BT am gasit foarte multi oameni calzi. Colectivul din care faci parte e super important, iar sa-i gasesc pe toti primindu-ma cu bratele deschise a insemnat foarte mult pentru mine”.

Marilena este genul de persoana care, atunci cand se implica intr-un proiect, nu poate decat sa dea 100% din potentialul sau. De aceea, perioada de training in banking a reprezentat pentru ea un mix intre emotii, perseverenta si invatare. A avut momente in care se stresa sau se ingrijora ca lucrurile nu o sa ii iasa asa cum si-a planuit, dar s-a concentrat atat de mult incat, ce credeti? I-a iesit din plin! Emotiile sunt inevitabile, dar daca asculti lectiile pe care le primesti in proces, dupa nu mai ramane decat sa te bucuri de rezultat.

In prezent, Marilena este Expert Solutii Clienti pe noul nostru proiect de Receptie, la Agentia Ostroveni din Ramnicu Valcea. Principala sa atributie este aceea de a fi in permanenta conectata la nevoile clientilor, pe care ii preia inca de la intrarea in agentie. Ii ajuta sa realizeze operatiunile bancare care se realizeaza rapid si, implicit, sa economiseasca timp. Zi de zi, provocarile pe care le intampina o ajuta sa atribuie noi semnificatii mindset-ului sau: „Inainte, lucram pe Front Office ca Specialist Servicii Clienti. De cand am acceptat provocarea proiectului pentru Receptie, am devenit mult mai deschisa, mai sociabila. Am ajuns sa intru in contact cu oameni de tipologii diferite in fiecare zi, sa interactionez si sa empatizez cu ei. Pe langa skill-urile de comunicare, e foarte important sa ai curaj si sa ramai concentrat pe ceea ce ai de facut, sa fii prezent.”

In weekend, cand biroul agentiei isi inchide usile, cel mai probabil o putem gasi pe Marilena pe un traseu montan, bucurandu-se de drumetie si fotografiind peisaje pitoresti. Iubeste sa imbine cele doua mari pasiuni ale sale si sa isi culeaga energia din natura. Destinatia sa preferata este Magura, judetul Brasov, un loc in care s-ar intoarce oricand cu drag pentru linistea cu care o incarca.

 

 

Draga Marilena, felicitari pentru fiecare salt plin de incredere pe care l-ai realizat in evolutia ta. Suntem tare mandri ca te numeri printre #OameniidelaBanca! 💛

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce iti doresti sa implinesti in anul 2022?

„Imi doresc sa putem reveni la normal, sa fim mai liberi si sa ne reconectam unii cu ceilalti. Avem nevoie de asta.”

 

Daca ar fi sa ai o superputere, ce ai alege sa dobandesti?

„Mi-ar placea sa pot face oamenii mai fericiti, sa se bucure de ceea ce ii inconjoara si sa fie mai putin stresati.”

 

Daca ar fi sa te poti transforma intr-o culoare, ce culoare ai alege?

„Galbenul, cu siguranta. Este luminos, placut si ofera o senzatie de caldura.”