16 februarie 2022

Nicoleta Muntean: "Poate fi greu, dar nimic nu e imposibil"

Anul acesta, in luna iunie, Nicoleta Muntean isi va sarbatori majoratul pe plan profesional, marcand nu mai putin de 18 ani in Banca Transilvania. „Atata timp cat esti sustinut si apreciat de colegii tai ce altceva ti-ai mai putea dori?”, precizeaza Nicoleta in interviul in care ne-a povestit cum a devenit, în 2004, unul dintre #OameniidelaBanca din Timisoara.

Cu un background in comert, Nicoleta a admirat intotdeauna imaginea bancilor si pe angajatii lor si este convinsa ca destinul a facut ca Banca Transilvania sa o aleaga chiar pe ea in urma cu aproape 20 de ani. Din timpul interviului de angajare simtea deja ca rezoneaza foarte mult cu Banca Transilvania si cu oamenii ei. „Erau foarte draguti, amabili, transparenti, mi-au explicat ce implica postul meu si nu am stat foarte mult pe ganduri. Am lucrat initial ca si casier, iar in prezent sunt Specialist Servicii Clienti la sucursala din Timisoara. Colegii mei au avut incredere in mine si mi-au demonstrat ca pot face mai mult. Lucrand si inainte de BT doar in domeniul acela, credeam ca eu doar atat pot sa fac. Cu ajutorul lor am realizat ca nu e asa si ma bucur pentru acest progres.”

Unele zile sunt mai grele, altele mai usoare, dar nimic nu e imposibil atunci cand vii cu placere la locul de munca. Acesta este cazul Nicoletei. Pentru ea, o zi obisnuita la birou se desfasoara in functie de clienti si de nevoile lor. Cu rabdarea ei caracteristica, incearca sa inteleaga intotdeauna necesitatile clientilor si, la final de zi, sa fie impacata cu gandul ca nu a ramas nimeni cu problema nerezolvata: „Sunt clienti care asteapta sa fie preluati de mine datorita relatiei stabilite de-a lungul timpului.” 

Una dintre satisfactiile sale profesionale este atunci cand lucreaza alaturi de colegi mai tineri. Ii place sa preia din energia si tineretea lor, sa le observe metodele de lucru si chiar sa le puna in practica. „Sunt multe ore pe care le petrecem la birou si este nevoie de sentimentul acesta de a te simti confortabil intr-un colectiv. Niciodata nu mi-am dorit sa plec din acest mediu. Generatia tanara este mult mai receptiva fata de generatia mea la schimbarile din domeniul informatic, la trecerea la noi programe, dar varsta nu e o piedica in calea adaptarii si a invatarii de la cei mai tineri.”

Pe plan personal, Nicoleta asteapta sa fie alaturi de fiica ei la cel mai important eveniment si sa se bucure de tot ce inseamna viata de familie. Acesta este cu siguranta momentul anului pentru Nicoleta si nici nu vrea sa se gandeasca la faptul ca nunta ar putea fi din nou amanata din cauza restrictiilor pandemiei. Pana atunci, incearca sa se mentina in forma si sa nu se abata de la tabieturile ei. Ii place sa faca miscare, sa fie mereu plina de energie: „Sunt atenta la ce mananc, fac cycling acasa cat timp urmaresc cate un episod din serialul preferat ,ori de cate ori timpul imi permite. Imi place sa am grija de imaginea mea si nu pierd nicio ocazie de relaxare la salon.”

In weekend-uri, timpul liber incerca sa il petreaca mai mult cu familia, la casa de la tara gasind diverse activitati in aer liber, alteori in Timisoara, orasul ei de suflet din care nu ar pleca niciodata. Vacantele le petrece de obicei in tara. Ii place sa exploreze noi destinatii, insa zona de suflet unde mereu se intoarce cu placere este zona Carasului cu Baile Herculane.

 

 Draga Nicoleta, suntem siguri ca pentru tine nimic nu e imposibil si suntem increzatori ca vei realiza tot ceea ce iti propui.👏🏻 Timp de 18 ani ne-ai demonstrat asta. Iti multumim ca esti unul dintre #OameniidelaBanca!💛

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Cum te adaptezi schimbarilor?

”De obicei ma adaptez usor schimbarilor. Imi place sa iau tot ce e nou si e bun de la fiecare. Si apoi sa pun in practica. Nu m-am gandit niciodata ca am putea trece prin experienta unei pandemii si a fost un soc, dar am incercat sa ma adaptez ca toti ceilalti.”

 

Ce conteaza cel mai mult la o persoana? Umorul sau sinceritatea?

”Sinceritatea, categoric.”

 

Daca ar fi sa ai o superputere, care ar fi aceea?

”As marii timpul pentru a reusii sa petrec cat  mai mult timp cu persoanele dragi din viata mea.”

 

 Photo credit: Alex Mateiu