05 ianuarie 2022

Oana Camelia Pascu: In banking, loialitatea intalneste perseverenta

La doar 7 ani de la infiintarea Bancii Transilvania, povestea denumita astazi #OameniidelaBanca incepea sa prinda tot mai mult contur. Echipa devenea tot mai mare, la fel si obiectivele. La acea vreme, in anul 2000, ne trecea pragul cu pasi siguri si determinati Oana Pascu, Director Adjunct Operatiuni la Sucursala Turda. Cum a inceput totul? Aflam pe larg chiar de la ea!

Oana a finalizat facultatea in anul 1999. Imediat dupa, a lucrat la o firma privata pe partea de contabilitate. La finalul anului, a aflat ca Sucursala Turda se deschide in oras. De atunci si pana sa se hotarasca sa intre in echipa BT nu a mai fost decat un pas:

„In Banca Transilvania am aplicat initial pe un post in zona de Front Office. Chiar daca oportunitatea nu s-a concretizat la acel moment, am ramas in baza de date. Dupa putin timp, in aprilie 2000, am fost chemata pentru un interviu  si am fost angajata ca Referent decontari. Ulterior am fost numita Sef Serviciu Operatiuni si Inlocuitor al Directorului de Operatiuni, iar din 2005, am fost numita Director de Operatiuni”.

Oana a inceput intr-un colectiv mic, pe care l-a vazut si l-a ajutat sa creasca an dupa an. Desi nu erau foarte multi, iar locatia in care lucrau era si ea destul de mica, un lucru i-a tinut aproape neconditionat: spiritul de echipa. Erau ca intr-o familie. Astazi, familia s-a marit, s-a dezvoltat, si-a schimbat si locatia si a inceput sa aiba o extindere teritoriala tot mai mare. Astfel ca, de la o mana de oameni, Sucursala Turda a ajuns acum la un numar de aproximativ 60 de angajati, la fel de uniti si dedicati sa ofere ajutor celor din jur.

Pentru Oana, cei 21 de ani petrecuti in BT inseamna mai mult decat o colaborare eficienta – inseamna un cumul de lectii oferite si asmilate reciproc, demne de dus mai departe. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea pentru ea:

„Ceea ce am invatat este ca trebuie sa te adaptezi in permanenta la schimbarile care vin. Fiecare zi e o provocare, iar aici ai garantia ca nu te plictisesti niciodata. In permanenta ai ceva de facut: trebuie sa fii la curent cu noutatile, sa citesti si sa te perfectionezi. Este un mediu de lucru dinamic, iar mie imi place acest lucru. Faptul ca am ajuns Director de Operatiuni se datoreaza increderii pe care a avut-o mentorul meu in mine si de la care am invatat ce inseamna banking. Astazi, incercam sa fim mai buni pe zi ce trece prin feedback-urile pe care le primim de la clienti si de la colegii nostri.”

Oana stie cat de important este sa mentina un echilibru intre ceea ce se intampla la birou si ce se intampla atunci cand usile biroului se inchid. Astfel, in timpul liber, prioritizeaza iesirile impreuna cu familia sa. Are doi copii, o fiica de 18 ani si un baiat de 16 ani, alaturi de care fiecare plimbare in natura, vacanta sau seara petrecuta acasa se transforma in pretextul perfect pentru a petrece momente de calitate impreuna.

 

Draga Oana, iti multumim ca, in toti acesti ani, ne-ai invatat lectii importante despre ce inseamna loialitatea si cum se dovedeste. Pentru increderea pe care ai oferit-o domeniului bancar si pentru modul in care reusesti sa te adaptezi la toate noutatile care vin, suntem mandri ca esti unul dintre #OameniidelaBanca! 💛

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Daca ar fi sa ai o superputere, ce ti-ar placea sa dobandesti?

„Mi-ar placea sa ajut copiii care, din cauza dificultatilor materiale, nu pot avea acces la educatie. Imi plac foarte mult copiii!”

 

Daca ar fi sa primesti un premiu, pentru ce crezi ca l-ai primi?

„Greu de raspuns. Intotdeauna am considerat ca e loc de mai bine si incerc sa fiu critica cu mine. Astfel imi pot dezvolta skill-urile, abordarea. Daca ar fi sa aleg, as spune pentru perseverenta, loialitate... insa as prefera sa ii las pe ceilalti sa aprecieze si sa decida in consecinta.”

 

Ce conteaza cel mai mult pentru tine: umorul sau sinceritatea?

„Sinceritatea, insa si umorul este important in viata noastra. Cred ca un mix intre cele doua ar fi ideal.”