27 iulie 2021

Oana Sterea: Un „sensei” asa cum nu ati mai vazut

Atunci cand auzim cuvantul „sensei”, probabil ca ne vine in minte o alta imagine. Insa noi o cunoastem pe Oana Sterea si stim ca ea este adevarata Sensei pentru #OameniidelaBanca! 😊

In primul rand, este sotie, mama, prietena, colega, si nu se afla in varf de munte, ci chiar la polul opus: la mare, in Constanta! De discipoli, da, am putea spune ca este inconjurata, pentru ca are grija de nou-venitii in BT pe care trebuie sa-i ghideze intr-ale bankingului, Oana fiind Mentor de aproximativ trei ani de zile. Dar de unde a pornit toata povestea cu Sensei?

Pur si simplu, un coleg care trecea ocazional prin dreptul biroului Oanei i-a auzit vocea rabdatoare, similara cu cea a unui pedagog, asa ca a inceput sa-i spuna intr-o zi asa, in gluma. Porecla i-a ramas o buna vreme in sucursala, spre amuzamentul Oanei. De fapt, naturaletea Oanei pe partea de mentorat este pe jumatate nativa, pe jumatate exersata, pentru ca inainte sa vina la Banca Transilvania, a avut ocazia sa predea timp de cateva luni. „Pe acest post de Mentor sunt din 2018. In schimb, pe 11 noiembrie 2012 a inceput parcursul meu in banca, eu venind dintr-un domeniu cu totul diferit. Am terminat facultatea de litere (romana-franceza), am cochetat apoi putin cu partea de pedagogie, dar dupa ce 2-3 luni am predat, am realizat ca nu e tocmai pentru mine. Mi-am dat seama ca-mi plac mai mult cifrele. Chiar ne amuzam cu sotul meu la un moment dat cand mergeam la cumparaturi: atunci cand ajungeam la casa de marcat mereu calculam eu rapid cat trebuie sa platim si nimeream raspunsul cu exactitate”.

Oana a interpretat asta ca un semn, iar sotul ei a incurajat-o sa se indrepte in aceasta directie. Asa a ajuns aici: „Nimic nu e intamplator in viata. Poate uneori ni se pare greu, mai ales pentru ca intervine frica de necunoscut, dar apoi ne dam seama ca lucrurile s-au asezat in favoarea noastra, asa cum ne dorim. Pana la urma, pedagogia m-a ajutat, pentru ca acum, mentor fiind, sa stiu cum sa pun problema cu colegii.”

Colegii sunt mai mult decat fericiti sa o aiba pe Oana alaturi, considerand-o sursa lor de energie buna. Si ea se simte la fel de bine in preajma lor: „M-am descoperit in primul rand pe mine, pentru ca mi-am dat seama ca imi plac oamenii. Imi place sa comunic cu ei, sa-i inteleg, sa ii ascult si apoi sa le vorbesc pe intelesul lor pentru a le oferi produsele si serviciile de care au nevoie. De fapt, asta este cea mai mare satisfactie a noastra, sa le intelegem nevoia clientilor si ei sa fie multumiti cand pleaca de la noi.”

Misiunea Oanei nu se termina aici. „Am cumva o dubla misiune, sa zic asa, pentru ca muncesc in BT, dar sotul meu este diacon, si noi in weekend ne retragem cu cei doi copii ai nostri intr-o manastire. Zona este foarte frumoasa, te linisteste. Eu zic ca fiecare dintre noi trebuie sa-si ia energia de undeva, iar eu iau energia din locul acela: din verdeata, din imprejurimi, din slujbele pe care le ascult. Seara e superb, se aud pasarelele”. Fie ca vorbim de peisajele care o lasa fara suflare de la munte sau de calmul marii care vine cu un sentiment atat de familiar pentru Oana, natura este cea care o ajuta sa-si mentina echilibrul interior. „Fiecare trebuie sa-si gaseasca linistea si implinirea sufleteasca pentru a putea merge mai departe. Poate pur si simplu o plimbare pe malul marii ajuta. Traim intr-un haos in ultima perioada, a fost foarte multa agitatie, si daca nu ai acest echilibru, te blochezi undeva.”

 

Draga noastra Oana, noi suntem mai mult decat bucurosi sa stim ca avem printre #OameniidelaBanca propriul nostru Sensei al #HumanBanking-ului, care stie sa puna in valoare lucrurile cu adevarat importante. Multumim ca ne faci zilele mai frumoase cu energia ta buna! 😊

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Daca ai avea o superputere, care ar fi aceea?

„As schimba mentalitatea de gandire a oamenilor, sa nu mai puna asa accent pe lucrurile materiale si sa fie mai atenti la cei din jurul lor.”

 

Si ce nume de supererou ti-ai alege?

„Nu stiu, supereroul meu este Dumenzeu si nu mi-as da un nume mai presus de atat.”

 

Ce trasatura de caracter ti-ai dori ca ai tai copiii sa duca mai departe de la tine?

„Sa fie veseli tot timpul si plini de energie, pentru a o transmite si celorlalti.”