26 mai 2021   |   Timp de citire: 5 minute

”Orice criza aduce inclusiv contexte in care se ard anumite etape” Gabriela Nistor, Dir. Gen. Adj. Retail Banking, BT

Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking, BT, a acordat un interviu pentru Business Magazin cu ocazia desemnarii printre cele mai puternice 100 de femei in business, pentru al doilea an consecutiv.

Cea mai importanta lectie pe care am invatat-o in pandemie:

Ca orice criza aduce inclusiv contexte in care se ard anumite etape si ca trebuie sa le transformi in oportunitati. Asa ar fi, de data aceasta, adoptia solutiilor de banking online pentru ca distantarea a apropiat multa lume de alternativele online. De exemplu, 500 de mii de clienti BT persoane fizice au facut prima tranzactie online cu cardul in perioada starii de urgenta. De la inceputul pandemiei am lansat cam 20 de solutii pentru #bankingdeacasa.

Cea mai importanta decizie pe care am luat-o in ultimul an:

A fost initiativa de a ne sustine clientii in contextul pandemiei, anuntata in martie 2020, si anume prelungirea perioadei de gratie pentru cardurile de credit. A fost cea mai importanta decizie pentru ca a fost prima din banking, pentru ca a generat un trend pe piata si mai ales datorita impactului acesteia: aproape o jumatate de milion de carduri au fost scutite timp de 3 luni de plata obligatiei lunare datorita perioadei extinse de gratie.

Cum mi-am mentinut colegii motivati in ultimul an:

Am mentinut echipa motivata dezvoltand proiecte si bucurandu-ne de fiecare succes, mai ales ca a fost o perioada in care am accelerat si reprioritizat multe idei pe partea de optiuni pentru #bankingdeladistanta si oferte pentru clienti.

Work from home sau de la birou?

Preferinta depinde foarte mult de tipul muncii, iar in vremuri care cer flexibilitate, este bine sa fii flexibil si sa faci ceea ce se potriveste cel mai bine. Inclusiv la Banca Transilvania, in aceasta perioada a trebuit sa mergem pe un model flexibil ‒ avem colegi care lucreaza foarte bine de acasa, iar periodic «rotim» rolurile. In ceea ce ma priveste, prefer modelul work from the office, dar cred ca asa este si firesc pentru top management, dar si pentru a fi un exemplu pentru colegii mei din prima linie. Daca ai echipe in care abilitatile oamenilor sunt complementare, ai nevoie sa folosesti la maximum exact acest lucru. Echipele trebuie sa se completeze, sa se sprijine si sa discute – de la birou si de acasa. Insa avem, la propriu, nevoie sa fim impreuna pentru ca sunt atatea lucruri frumoase in echipa noastra, care nu pot fi replicate prin interactiuni la distanta. La BT, avand o cultura organizationala colaborativa, cu accent pe spiritul de echipa si pe solidaritate, ne-a ajutat foarte mult sa trecem mai usor prin ce a insemnat pana acum pandemia. Agilitatea si adaptabilitatea in ceea ce priveste work from home sunt puncte forte ale multor businessuri, inclusiv in randul clientilor nostri. A fost solutia pentru a ramane disponibili, deschisi, oriunde ar fi.

Locul din care imi iau energia necesara depasirii unei crize:

Ma motiveaza proiectele duse la bun sfarsit, sa vad ca celor care lucreaza cu noi le plac lucrurile pe care le facem. Orice criza, oricat de grea ar fi, trece pana la urma. Am fost cu ochii si pe alte crize, este interesant sa vedem cum reactioneaza oamenii in astfel de perioade care ne iau prin surprindere.

Persoana care m-a inspirat cel mai mult in aceasta perioada:

M-au inspirat multe persoane. Daca este sa ma refer la Banca Transilvania, as incepe cu colegii mei din sucursalele si agentiile BT, cei din prima linie, care au fost acolo, curajosi, in perioade dificile. M-au inspirat colegii din echipa mea directa,  care au muncit zi si noapte sa dezvoltam impreuna proiecte atat de necesare pentru clienti. M-au inspirat, de asemenea, clientii care s-au adaptat la ceea ce a adus pandemia din punctul de vedere al accesarii de solutii bancare si care au generat astfel trenduri noi.

Putere vs. feminitate:

Nu vad puterea ca un apanaj al feminitatii, dar nici nu cred ca ele se exclud. Pur si simplu, o persoana este mai mult sau mai putin puternica, iar puterea are multe feluri de a se manifesta. Nu consider ca puterea, privita ca tarie, ca „putinta de a realiza ceva”, umbreste cu ceva feminitatea unei femei, a unei doamne.