30 septembrie 2020   |   Timp de citire: 2 min

Pop Alina Teodora: Despre surprizele vieții, veri senine și flori

Negru pe alb, scrisul invechit din agenda rosie a Teodorei-Alina Pop nu minte: au trecut 7 ani de cand este unul din #OameniidelaBanca si tare mult au evoluat lucrurile de atunci – si ea, in special. Asta ii dovedeste astazi ca s-a inselat in 2013, cand tocmai iesise de pe bancile facultatii de studii europene si in momentul in care niste cunostinte i-au recomandat sa se angajeze la un call center BT, nu s-a putut abtine sa nu rada copios, spunandu-le ca banking-ul nu-i de ea.

 

  

Pentru ca astazi ii citesti povestea, este clar ca un soi de magnetism al oamenilor si intamplarilor tot la noi au reusit sa o atraga pe Teodora, care a realizat in timp ca locul in care a ajuns este unul dinamic, plin de experiente faine, genul de loc in care i-ar fi placut dintotdeauna sa fie. „Vezi cum e viata? Ceea ce crezi ca nu ti se potriveste, de fapt ti se potriveste”.

Intr-adevar, cum tot ce invatase deja Teodora era legat ori de domeniul studiilor europene, ori de cel al managementului de proiecte, cel in care si-a facut masteratul, notiunile precum „card de credit/debit” nu-i erau foarte clare. Asa a aparut in ecuatie agenda rosie, locul in care isi trecea intrebari, notite, observatii, task-uri: „Imi notam tot, sa fiu sigura ca retin!”.

 

Listele de to do au inceput sa se schimbe dupa un anumit timp. De la pozitia ei initiala a trecut la team leader in call center, iar in prezent este analist digital pe persoane juridice:

 

„Noi oarecum prelucram initiative, proiecte, gandim fluxuri, regandim fluxuri pentru a oferi persoanelor juridice experiente noi si lucram impreuna cu colegii de la digitalizare”.

Ii place efervescenta de la birou. Trebuie mereu sa tina pasul, sa lucreze la foc continuu, sa fie pe faza.

 

 

Asa este Teodora noastra, o persoana plina de viata care n-ar sta locului nici pentru doua secunde. Rade cand isi aminteste ca in copilarie era fix opusul: un copil foarte cuminte, pe care daca-l asezai intr-un loc, acolo ramanea. Acum ai impresia ca mai are putin si zboara, la cat de energica este. Dar daca ar putea cu adevarat sa zboare, s-ar indrepta catre zonele calde, unde soarele ii mangaie obrajii si marea o imbratiseaza cu briza ei. Cinque Terre. Larnaca. Creta. Oriunde! Acolo s-ar aseza pe nisip, si-ar scoate o carte din geanta si ar citi ore intregi. In prezent, citeste carti care o pot ajuta sa se dezvolte personal, care tin de comportamente, de felul in care gandesc oamenii.

 

Cand nu poate calatori nicaieri, se multumeste sa citeasca si printre florile ei frumoase de pe terasa. Si-a dorit un apartament cu terasa tocmai pentru a-l impodobi cu cat mai multe flori: „Toti terminam jobul si trebuie sa avem un loc in care sa ne refugiem”, spune Teodora, iar pentru ea, terasa este acel loc.

Sentimentul acela unic de siguranta si familiaritate devine si mai puternic in momentul ei preferat al saptamanii, dimineata de sambata, cand isi poate savura cafeaua linistita, la soare, de preferat. Iubeste vara si simte ca se incarca de la caldura. Zice ca iarna e si ea frumoasa, dar doar daca e admirata din interior, de undeva de langa o soba, cu o cana de ceai fierbinte in maini.

 

 

Draga Teodora, si noi ne-am incalzit cu o veselie de vara atunci cand ai devenit unul dintre #OameniidelaBanca pe care ii indragim! Iti multumim ca faci parte din echipa si iti uram sa te bucuri de cat mai multe dimineti de sambata in care sa-ti savurezi cafeaua din plin, cu muuult lapte, asa cum iti place tie!💛

 

Photo credit: Vlad Cupșa