0%

Robu Mirela Emilia: Ziua buna se cunoaste de la 5AM

04 august 2021 Timp de citire 5:00 minute

Emilia Robu s-a nascut in judetul Neamt, a terminat liceul in Odorheiul Secuiesc si facultatea la Targu Mures. Masterul l-a urmat in capitala, la Bucuresti, iar astazi este Specialist Servicii Clienti si unul dintre #OameniidelaBanca din Cluj-Napoca, agentia Manastur. Chiar daca a trecut prin schimbari dintre cele mai diverse, un lucru a ramas cu Emilia pe parcursul intregii sale calatorii: pofta de viata. Hai sa ii aflam in continuare povestea! 

In 2018, cand tocmai finalizase studiile de masterat, Emilia se afla in fata unei decizii importante pentru viitor: sa-si gaseasca rostul in tara sau sa urmeze calea strainatatii. Cea de-a doua optiune nu a avut prea multi sustinatori, asa ca a hotarat sa ramana, insa nevoia unei schimbari era in continuare acolo. De la Bucuresti, Emilia si-a facut bagajele si a ajuns tocmai in Cluj-Napoca. Si, spre norocul nostru, aici a si ramas:

„Ma regaseam in acest oras inca dinainte sa ajung sa locuiesc in el. De la 14 ani ma aflu intr-o continua schimbare, iar cand am ajuns in Cluj, am zis ca aici este locul meu. (...) In 2018, am aplicat la mai multe job-uri, printre care si cel de la Banca Transilvania. Am fost la interviu si erau trei posturi diferite pentru care puteam sa aplic. Dupa ce mi s-a prezentat fiecare functie si gradul sau de dificultate, l-am ales chiar pe cel mai greu: Specialist Servicii Clienti. Why not? Am vrut sa accept si aceasta provocare. Desi agentia este mereu aglomerata si avem un flux destul de mare de clienti, ma bucur ca ma pot implica in tot ceea ce tine de the banking life si ca fiecare zi imi ofera cate o lectie noua. De cateva luni, mi-am zis ca nu mai vreau sa treaca nici o zi fara sa invat ceva.”

Emilia ne-a spus ca job-ul in BT a invatat-o sa fie mai rabdatoare si mai empatica cu cei din jurul sau. Interactionand cu oameni diferiti, cu nevoi diferite, challenge-ul este sa reusesti sa te pliezi pe fiecare pentru ca la final, atunci cand clientul pleaca din banca, sa fie multumit ca a reusit sa isi rezolve treaba intr-un mod eficient, fara mari batai de cap: „Cea mai mare satisfactie e atunci cand clientul iti multumeste din suflet pentru ca ai reusit sa ii oferi solutia cea buna pentru nevoia lui”.

Dar BT nu este singura sursa de lectii pentru Emilia. Utilul si placutul se imbina in cazul sau prin citit, activitate care ii ocupa cea mai mare parte a timpului liber. Si asta nu e tot: o pasiune pe care isi doreste sa o scoata din nou la lumina si care ii ofera un sentiment reconfortant este scrisul. Emilia obisnuia sa tina un jurnal in care sa-si noteze experientele, emotiile si gandurile, obicei pe care l-a respectat cu sfintenie, chiar si pe perioada facultatii.

„Ma uit si acum la notitele mele de atunci si parca mi se trezeste pofta de scris si mai tare. A trecut o perioada in care eu am inceput sa privesc lumea altfel. Anul acesta, chiar de ziua mea, mi-am facut o lista cu promisiuni. Printre ele, mi-am promis ca o sa scriu mai mult si ca o sa dedic mai mult timp propriei persoane.”

Pasiunea pentru citit i-a scos in cale o carte care a cucerit-o pe Emilia iremediabil: 5 A.M. Club, a lui Robin Sharma. Este cartea care i-a schimbat perspectiva si a ajutat-o sa descopere lucruri nebanuite despre propria persoana:

„Obisnuiam sa imi spun ca eu nu sunt a morning person. Auzeam o prietena care spunea ca se trezeste la 5 ca sa mearga la serviciu, iar eu eram convinsa ca nu as putea face asta. Dupa ce am citit cartea, atat de tare m-am ambitionat, incat acum am inceput sa ma trezesc la 5 dimineata si sa citesc, sa fac sport, sa imi dedic chiar si 15 minute mie. Asa ca, daca iti doresti ceva cu adevarat in viata, poti obtine. Cand iesi la 5 dimineata pe balcon parca vezi lumea altfel. Totul e clar si esti inspirat. Toate luminile sunt stinse si e o liniste completa, doar ciripitul pasarelelor se aude, iar tu prinzi rasaritul si te bucuri de moment. E o chestie pe care o recomand tuturor.”

Asa ca, atunci cand o zi aglomerata se apropie de sfarsit, Emilia e multumita ca a reusit sa faca ceva pentru propria persoana inca de dimineata. Fie ca a citit, a ascultat un podcast interesant sau a dedicat 15 minute meditatiei, simte satisfactia pe care ti-o ofera grija acordata dezvoltarii tale personale.

Draga Emilia, suntem bucurosi sa putem admira de aproape calatoria ta de dezvoltare personala. Suntem mandri ca faci parte din BT Club, a.k.a #OameniidelaBanca!😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

In ce carte ti-ar placea sa fii protagonista?

„In Mandrie și prejudecata, a lui Jane Austen. It’s my favorite.”

 

Daca ar fi sa ai o superputere, care ar fi aceea?

„Sunt de parare ca toti in lumea asta avem un talent, o superputere doar a noastra. Poate ca unii dintre noi nu au descoperit-o inca, asa ca... daca ar fi sa aleg sa am o superputere, ar fi aceea de a-i ajuta pe ceilalti sa afle care este superputerea lor.”

 

Ce ai face daca te-ai putea intoarce in timp?

„Daca m-as intoarce in timp cu gandirea si experientele pe care le-am acumulat pana acum, probabil ca as face lucrurile diferit. Poate as fi facut o facultate diferita. Imi doream foarte mult sa fac Medicina. Insa nu totul se rezuma la acel moment. Acum pot sa fac orice in lume si sa am parte de o schimbare oricand, fara sa ma gandesc la cum ar fi fost daca... .”

 

Photo credit: Vlad Cupșa

Ți-a plăcut acest articol?
38
1

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.