30 decembrie 2021

Selda Pop: Pe valul pasiunii pentru banking si in varful fericirii

 incepem povestea la malul marii Negre si o continuam la poalele Mesesului. Acolo, in inima orasului Zalau, Selda Pop ne asteapta in sucursala BT. Exista multe lucruri frumoase despre ea pe care dorim sa vi le impartisim, dar nu inainte sa potolim curiozitatea starnita, probabil, de numele melodios al protagonistei noastre #OameniidelaBanca.

„Ma cheama Selda. Poate nu ati mai auzit acest nume. 😊 Nu este chiar de pe meleagurile acestea. Parintii mei sunt de origine tatara, iar eu am copilarit la mare. Crescand cu bunicii, la trei ani nu stiam sa vorbesc limba romana, doar tatara. Tin minte ca mi-a fost foarte greu sa intru in cercuri sociale. La gradinita, de exemplu. Dar apoi, dupa un timp, am reinceput sa vorbesc limba romana. Acum ma uit la baiatul meu de zece ani, Daniel, si realizez ca si el stie mai multa engleza decat romana!”

Selda este Sef Servicii Operatiuni, dar detine si responsabilitatile caracteristice unui Director Adjunct de Operatiuni. Face acest lucru de trei ani, dar in BT este de aproape 17 ani. Un numar impresionant, avand in vedere ca tot aici a avut si primul interviu din viata ei.

„In martie fac 17 ani de BT! Imi amintesc ca in 2005, exact de ziua mea, de 17 martie (se pare ca 17 este un numar norocos), am venit la Zalau. Era prima mea zi aici, asa ca am venit cu bomboane. Nu stiam pe nimeni, dar am avut o primire frumoasa. Pot sa spun ca am crescut aici. Am avut alaturi de mine oameni de valoare: ei m-au invatat banking si tot ce tine de partea aceasta de dezvoltare personala.”

Cata experienta in banking, atatea reusite. Desigur, exista victorii valoroase care nu sunt afisate intr-un dosar cu cifre sau in premii de expus pe birou. Printre ele se numara dezvoltarea personala de care ne vorbea Selda mai sus. „Ce am invatat cel mai mult este sa fiu constanta in ceea ce fac si sa nu las niciodata garda jos. Asta pentru mine a fost cel mai important. Si faptul ca oamenii m-au sustinut intotdeauna si mi-au oferit feedback. Pe mine ma motiveaza foarte mult feedbackul pe care il primesc, indiferent ca-i pozitiv sau negativ.”

Momente in care se rosteste adevarul cu sinceritate sunt multe, dar cel mai frumos moment de la birou este seara, cand se termina programul. „Nu mai sunt clienti in banca si avem un pic de timp sa povestestim noi intre noi despre cum a fost ziua, despre diferite spete sau ce mai avem noi de dezbatut. Cand vezi ca toata lumea a pus pixul jos si este relaxata, poti sa vorbesti linistit. Este un moment de apropiere si este nevoie de el.”

Astfel de momente o incarca cu energie la fel de sanatos ca o gura de aer proaspat, fie ca este de la munte sau de la mare. Dar daca tot s-a ivit ocazia, am intrebat-o pe Selda unde ii este inima mai plina de drag, in zonele copilariei sale sau aici, pe plaiurile ardelenesti de la munte? „Sunt destul de echilibrata din punctul acesta de vedere. Cand merg acolo, sunt acolo, cand sunt aici, sunt aici. Iubesc si marea, si muntele, dar cel mai mult iubesc natura, acolo mă regăsesc și îmi regăsesc și energia.”

Am fi intrebat-o cand planuieste o escapada, dar Selda nu este genul de om care sa isi faca planuri cu luni de zile inainte. „Imi place sa fiu organizata, sa stiu tot timpul ce am de facut. De multe ori, se iveste altceva si trebuie sa te adaptezi situatiei, dar incerc sa ma rezum la viitorul apropiat. Nu indraznesc sa ma gandesc mai departe.” 

 

Draga noastra Selda iti multumim ca esti alaturi de noi de atat de mult timp si abia asteptam sa-ti celebram si majoratul la Banca Transilvania! 😊

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Care crezi ca este cel mai important lucru pe care ni-l da viata?

Fericirea. Sentimentul de fericire cred ca este cel mai important lucru pe care il primesti de la viata. Nu intotdeauna ti-l da ea, cat ti-l faci tu. Fericirea, din punctul meu de vedere, o gasesti in lucruri mici. E important sa stii sa te bucuri de ele. Altfel, trece viata pe langa tine si nu ramai cu nimic.”

 

Care sunt momentele tale mici de fericire?

„Pe langa cele pe care le petrec alaturi de familia mea, tolaniti pe canapea la un film, momentele mele de fericire apar atunci cand vin acasa si stiu ca sunt asteptata. Cand ii vad pe cei din jurul meu ca sunt aici, langa mine. Atunci ma simt implinita!”

 

Dar de mandrie? Ne poti impartasi un astfel de moment?

„Sigur. Cel mai bine m-am simtit la patruzeci de ani. Cand am schimbat prefixul, am avut parte de niste good vibes (cum e acum in BT). La modul cel mai serios, am avut un sentiment aparte pe care nu l-am avut niciodata pana acum. Si s-a intamplat anul acesta! 😊”

 

Photo credit: Cristi Spanu