Afaceri de la Zero - Ziarul Financiar & Banca Transilvania lansează un nou proiect editorial

Informatii campanie 2019-05-21
Afaceri de la Zero - Ziarul Financiar & Banca Transilvania lansează un nou proiect editorial

„Afaceri de la Zero”, noul proiect susținut de Ziarul Financiar și Banca Transilvania, are ca scop generarea de idei antreprenoriale și aducerea în lumina reflectoarelor a unor afaceri și idei de business mai puțin cunoscute, dar care au crescut frumos și au ajuns să se bucure de succes. Proiectul este dedicat micilor antreprenori, iar fiecare articol este de fapt o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile acestora vor fi publicate zilnic în Ziarul Finaciar şi pe platforma online.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi.

Prin acest proiect ne dorim sa accentuăm puterea noilor inițiative în mediul de business, analizând de asemenea atât oportunitățile pe care le-au văzut tinerii antreprenori, cât și piedicile sau riscurile cu care s-au confruntat pe parcurs.

 

Proiectul a început cu brandul Marsupi, o mica afacere din Cluj-Napoca care produce marsupii pentru bebeluși și care exportă peste 90% dintre produse în țări ca Anglia, Germania, Franța.

O altă poveste este cea a brandului Evo Glamping, pornita de Cristina şi Florin Georgescu din pasiune pentru croitorie și turism în aer liber. Aceştia fac corturi pentru camping într-un atelier de lângă Bucureşti, iar anul acesta aşteaptă o dublare a cifrei de afaceri înregistrate în anul precedent.

După ce am descoperit povestea Sucurilor Hipy, am aflat că sucurile bio de cătina pot înregistra vânzări de 70.000 euro. Acest business a pornit din Iaşi, intrând pe nişa produselor ecologice și a ajuns cunoscut în toată țara.

 

Descoperă în fiecare zi o nouă poveste și urmăreşte aceste branduri micuțe, dar cu succes mare aici.