Banca Transilvania si 5 to go sustin proiectul pilot UberGREEN, serviciu de ridesharing cu masini 100% electrice

Responsabilitate & implicare sociala 2018-08-22
Banca Transilvania si 5 to go sustin proiectul pilot UberGREEN, serviciu de ridesharing cu masini 100% electrice

Banca Transilvaniasi 5 to go se alatura proiectului pilot de mobilitate electrica UberGREEN, serviciul de transport cu masini (ridesharing) 100% electrice si zero emisii de carbon. Cele doua companii acopera partial costul de leasing al masinilor.

 

In luna martie a.c., Bucurestiul a devenit primul oras din Europa Centrala si de Est cu un serviciu de ridesharing complet electric. In Europa, Uber ofera optiuni de mobilitate electrice in Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto, Zurich si Munchen. Din martie si pana in prezent peste 10.000 de persoane au folosit masinile electrice UberGREEN, iar distanta totala a curselor efectuate cu acestea a fost pe aproape 72.000 km. Daca nu ar fi fost parcursa cu o masina electrica, aceasta distanta ar fi generat in atmosfera 8,5 tone de dioxid de carbon.

 

Proiectul pilot cuprine 20 de masini Renault Zoe cu noua baterie Z.E. 40, care permite dupa o singura incarcare o autonomie de 300 km in mediul urban si limitrof.

 

Declaratii:

  • Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: „Ne bucuram sa ne alaturam unei astfel de initiative antreprenoriale, care tine cont de viata si de viitorul comunitatii in care traim. Ne dorim ca Banca Transilvania sa devina un bun cetatean si mai ales un bun vecin, de aceea implicarea sociala este un obiectiv in sine pentru noi. Prin colaborarea cu UberGREEN si 5 to go speram ca mobilitatea electrica sa devina accesibila unui numar cat mai mare de persoane, astfel incat Bucurestiul sa devina un oras mai putin poluat si mai usor de navigat”.

 

  • Radu Savopol, co-fondator 5 to go: „Am ales sa sustinem proiectul UberGREEN deoarece energia nepoluanta este un subiect de interes pentru 5 to go. De altfel, vom avea in scurt timp in cadrul 5 to go Drive Thru o statie de alimentare cu energie electrica pentru automobile. Compania 5 to go este orientata catre proiecte de responsabilitate sociala, fiind mereu un subiect pe agenda noastra de lucru si avand proiecte de acest tip in defasurare inca din primul an de activitate”.

 

  • Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România: „Inca din februarie, de cand am lansat UberGREEN, lucram sustinut la dezvoltarea serviciului electric in Bucuresti si ne bucuram sa-i avem alaturi pe cei de la Banca Transilvania si 5 to go. Credem că viitorul transportului este electric, impartit cu altii si autonom; ne dorim ca tot mai multi oameni sa aiba acces la solutii de mobilitate 100% electrice, convenabile si la un buton distanta, iar acest parteneriat este un pas catre această viziune”.

 

Cum se poate comanda un UberGREEN si care este costul:

  • Accesare aplicatie Uber si comanda UberGREEN
  • Tariful este similar celui pentru UberSELECT: 1,65 lei tarif de baza/0,28 lei pe minut/ 1,65 lei pe kilometru. Tariful minim este 12 lei.

 

Compania Uber a fost fondata in anul 2009, in Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simpla – comandarea unei masini cu o simpla atingere a unui buton. Misiunea sa este sa faca transportul in mediul urban accesibil peste tot, pentru toata lumea. Dupa 8 ani de activitate, care a insemnat peste 5 miliarde de curse, Uber isi propune sa rezolve o provocare si mai mare: reducerea poluarii si a aglomeratiei urbane, aducand mai multi oameni in mai putine masini. Din februarie 2015, Uber este si in Romania, in Bucuresti, iar din 2016, inclusiv in Cluj-Napoca, Brasov si Timisoara.

 

5 to go este cel mai mare lant de cafenele din Romania si din Europa de Est. In acelasi timp, este unul dintre cele mai puternice branduri romanesti din zona businessurilor HoReCa, cu  85 de cafenele si puncte de vanzare in Romania. De curând, 5 to go a lansat primul Drive Thru si singurul de pe DN1. Compania se remarca, de asemenea, prin designul interior prietenos al cafenelelor, destinat unor tipuri diferite de public – elevi, studenti, persoane din zona corporate etc.