Clujul Are Suflet, 7 ani de vise implinite

Responsabilitate & implicare sociala 2014-12-17
Clujul Are Suflet, 7 ani de vise implinite

Fundatia Clujul Are Suflet (CAS), cel mai mare proiect de implicare sociala al Bancii Transilvania, implineste 7 ani. Peste 1.700 de tineri au fost ajutati, in tot acest timp, sa aiba o viata mai buna, sa isi continue scoala si sa se realizeze.

 

Prin activitatea sa, fundatia se adreseaza tinerilor cu varste intre 14 si 20 de ani, care provin din medii sociale cu probleme sau din institutii de ocrotire. 7 ani inseamna pentru Clujul Are Suflet un moment de bucurie, de “bilant”, dar si de noi planuri.

 

Cifrele “Clujul Are Suflet – 7 ani” inseamna oameni:

  • Peste 1.700 de tineri au fost ajutati de fundatie in decurs de 7 ani.
  • 85% din cei care au trecut bacalaureatul pe parcursul acestor ani au intrat la facultate sau la scoli postliceale.
  • Peste 90% dintre adolescentii aflati in situatii de risc de esec scolar au o avut ulterior situatie scolara mai buna.
  • Aproape 500 de tineri au urmat cursuri de orientare scolara si profesionala, iar 165 adolescenti au fost sustinuti privind calificarea profesionala.
  • 275 tineri au fost ajutati sa-si gaseasca un loc de munca si, astfel, sa se realizeze in viata.
  • Meritul atingerii acestor rezultate foarte bune este al adolescentilor sustinuti de Clujul Are Suflet, precum si al echipei fundatiei. Aceasta este formata din aproape 20 de persoane, cu specializari dintre cele mai diverse, si sunt profesori, psihologi, psihopedagogi si asistenti sociali. 

 

In functie de varsta, adolescentii beneficiaza la Clujul Are Suflet de programe de sustinere pe toate planurile, care consta in monitorizarea permanenta a situatiei scolare, meditatii la diferite materii, activitati pentru mentinerea motivatiei scolare si pentru dezvoltarea unor strategii de invatare, precum si programe de orientare scolara si profesionala. Activitatile se desfasoara la Centrul de zi “Clujul Are Suflet”, aflat pe str. Gheorghe Doja nr. 3, in Cluj-Napoca, unde tinerii au ocazia sa isi petreaca timpul in mod util si placut, sa isi faca prieteni, sa fie ajutati la teme si sa participe la diverse actiuni: animatie socio-educativa, activitati sportive, cercuri de film, arta plastica si muzica, grupuri de dezoltare personala, concursuri de cultura generala, jocuri de socializare, activitati culinare etc.

 

Banca Transilvania, ca parte a comunitatii, a investit in total peste 3 milioane de lei in aceste programe de sustinere dedicate adolescentilor pentru ca acestia sa aiba o viata mai buna.