Fitch reconfirma rating-urile Bancii Transilvania si, in acelasi timp, profitabilitatea puternica si stabila a bancii

Comunicat de presa 2016-10-21
Fitch reconfirma rating-urile Bancii Transilvania si, in acelasi timp, profitabilitatea puternica si stabila a bancii

Fitch Ratings reconfirma ratingul IDR pentru finantari pe termen lung al Bancii Transilvania la ‘BB’, cu perspectiva stabila, precum si nivelul ratingului de viabilitate (VR) al BT, la ‘bb’.

 

Conform Fitch, ratingul de viabilitate al Bancii Transilvania reflecta profitabilitatea puternica si stabila, care genereaza capital intern, rezervele consistente de capital, o structura foarte buna a depozitelor si lichiditatea solida. De asemenea, acest rating inseamna o imbunatatire continua a calitatii activelor.

 

Tot conform Fitch Ratings, capacitatea Bancii Transilvania de a genera venituri a crescut ca urmare a achizitionarii Volksbank Romania, integrarea VBRO in structura BT fiind finalizata la sfarsitul anului trecut. Din analiza Fitch reiese, de asemenea, ca expunerea Bancii Transilvania pe creditele in franci elvetieni preluate de la Volksbank Romania - in urma campaniei de conversie, derulata cu succes – a fost minora, reprezentand doar 3% din totalul creditelor la finalul primului semestru a.c.

 

Actiunile de rating sunt urmatoarele:

  • IDR pe termen lung in valuta: afirmat la ‘BB’; perspectiva stabila
  • IDR pe termen scurt in valuta: afirmat la ‘B’
  • Ratingul de viabilitate: afirmat la ‘bb’
  • Ratingul de sprijin: afirmat la ‘5’
  • Plafonul ratingului de sprijin: afirmat la ‘fara plafon’