Mentorat BT pentru start-up-uri care dezvolta servicii financiare pentru IMM-uri, in cadrul Techcelerator

2019-01-22
Mentorat BT pentru start-up-uri care dezvolta servicii financiare pentru IMM-uri, in cadrul Techcelerator

Banca Transilvania ofera mentorat start-up-urilor care propun servicii financiare pentru IMM-uri in cadrul Techcelerator. Acesta este un program de accelerare care se adreseaza start-up-urilor romanesti cu potential, aflate in etapa Minimum Viable Product (MVP), din industrii precum: software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, machine learning (AML), solutii IT pentru sanatate (MedTech), AgTech, FinTech etc.

 

Inscrieri in perioada 22 ianuarie – 25 februarie a.c.

Perioada de inscriere in a treia runda de accelerare Techcelerator este 22 ianuarie – 25 februarie a.c., iar start-up-urile pot aplica aici. Evaluarea va tine cont factori precum: structura echipei, impactul pe piata, tehnologia utilizata si gradul de maturitate al produsului.

 

Beneficii pentru start-upurile selectate

Companiile selectate pentru noua runda de accelerare vor beneficia de implicarea partenerilor proiectului: BT, Globalworth şi EY, care vor oferi sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific in functie de industria startup-ului si servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile vor avea acces la comunitati internationale, pentru incurajarea cresterii si expunerii lor pe piata globala.

 

Start-up-urile selectate vor beneficia, de asemenea, de o prima runda de investitii de 50.000 de euro din partea GapMinderVenture Partners BV, in schimbul unei cote de 7% din compania lor. Start-up-urile care inregistreaza un progres semnificativ au sansa de a fi invitate la o a doua runda de investitii de pana la 50.000 de euro, suma convertibila in actiuni.

 

La finalul programului de accelerare, start-up-urile au ocazia sa isi prezinte public business-urile in cadrul unui eveniment Demo Day, avand astfel ocazia sa atraga fonduri suplimentare din partea altor investitori. 

 

Techcelerator incepe in 15 aprilie a.c., va dura 10 saptamani si se va desfasura in Bucuresti si in Cluj-Napoca, prin implicarea a 60 de mentori romani si straini. Este primul program de acest tip din Romania care sustine companiile inclusiv financiar, prin parteneriatul strategic cu GapMinder Venture Partners BV. Techcelerator este cofinantat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

 

12 startup-uri au incheiat cu succes prima runda de accelerare in iunie 2018, iar in prezent, alte 8 urmeaza sa isi prezinte proiectele in cadrul unui eveniment de tip Demo Day in 31 ianuarie a.c., la finalul celei de a doua runde de accelerare.