Romanii si Banca Transilvania au donat aproape 120.000 de euro pentru a pregati 1.200 de copii pentru scoala

Responsabilitate & implicare sociala 2020-10-12
Romanii si Banca Transilvania au donat aproape 120.000 de euro pentru a pregati 1.200 de copii pentru scoala

 

Aproape 120.000 de euro au fost donati de romani si de Banca Transilvania in cadrul campaniei Echipeaza-ti copilul sa mearga la scoala chiar daca nu e al tau. Initiata la inceputul lunii septembrie de BT si de Organizatia Salvati Copiii Romania, actiunea a demonstrat inca o data puterea solidaritatii: aproape 1.200 de copii din familii nevoiase sunt ajutati pentru a fi pregatiti pentru scoala. 

Banca a dublat suma donata de romani pentru Organizatia Salvati Copiii Romania prin BT Pay si prin site-ul BT, iar in una din zile a triplat toate donatiile facute prin aplicatie. Startul a fost dat de Banca Transilvania, care a donat la inceputul campaniei peste 50.000 de euro.  

“Multumim celor 2.000 de romani care au donat in aceasta campanie pentru a pune umarul la eforturile pe care copiii din aceste familii cu probleme le fac pentru a invata. Dincolo de suma adunata in campanie, este la fel de important ca se contruieste acest obicei al donatiilor mici, dar frecvente. La BT suntem mandri ca am contribuit la aceasta cauza impreuna cu Organizatia Salvati Copiii. Adevaratii eroi sunt copiii care merg la scoala in conditii adverse” - Sergiu Mircea, Director Executiv Marketing & Comunicare, Banca Transilvania.

Aproape 40% dintre copiii din Romania se afla in risc de saracie, conform datelor Organizatiei Salvati Copiii.

Prin implicarea in aceasta initiativa, Banca Transilvania continua sa se implice in comunitatile din care face parte. In contextul pandemiei, BT a donat peste 2 milioane de euro, pentru a ajuta medicii si spitalele din 30 de localitati in lupta cu COVID-19. Cand distantarea sociala a devenit masura preventiva, BT ramane si in continuare alaturi de romani prin initiative concrete de solidaritate.