0%

Simtel Team se listeaza la Bursa. Listarea a fost realizata cu sprijinul BT Capital Partners

01 iulie 2021 Timp de citire 4:00 minute

Simtel Team, companie romaneasca de tehnologie si inginerie infiintata acum 11 ani de trei absolventi de Electronica si Telecomunicatii, a debutat astazi, 1 iulie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Actiunile Simtel Team se tranzactioneaza pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul bursier SMTL. Plasamentul privat si listarea au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, iar ulterior listarii Cornerstone Communications va asista Simtel Team in calitate de Consultant Autorizat.

Detalii: 

  • Simtel Team este lider in Romania in constructia de centrale electrice fotovoltaice si are activitate in energie regenerabila, telecomunicatii, si automatizare industriala, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri deruleaza proiecte in ​​Romania si in strainatate.
  • Listarea Simtel Team vine dupa derularea unui plasament privat de actiuni, la sfarsitul lunii mai 2021, prin care compania a strans de la investitori 13,7 milioane lei. 154 de investitori individuali si profesionisti au participat la plasamentul privat prin care Simtel Team a vandut 15% din capitalul social, respectiv 1.055.000 de actiuni la un pret de 13 lei/actiune. Capitalul strans de la investitori va sustine investitiile companiei in divizia de energie regenerabila, precum si pentru dezvoltarea subdiviziei de distributie B2B de componente si materiale necesare in constructia de proiecte de energie fotovoltaica. De asemenea, o parte din capital va fi folosit pentru tranzactii de tip M&A, iar restul pentru dezvoltarea de proiecte fotovoltaice si a unei platforme de monitorizare si operare a statiilor de incarcare pentru masinile electrice.
  • Compania preconizeaza investitii semnificative in constructia de centrale fotovoltaice in urmatorii 7 ani si va folosi mecanismele pietei de capital pentru a se finanta. 

Declaratii:

  • Daniela Secara, Director General, BT Capital Partners:„Suntem incantati sa fim alaturi de Simtel Team pe drumul finantarii pe piata de capital, prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti. Misiunea noastra la BT Capital Partners a fost sa fim intotdeauna alaturi de companii inovatoare din Romania si sa le sprijinim in planurile lor de dezvoltare. Suntem onorati sa facem parte din povestea de succes a Simtel si increzatori ca odata cu listarea la Bursa de Valori Bucuresti compania va beneficia de mecanismele pietei de capital pentru a continua planurile ambitioase de crestere”.

  • Iulian Nedea, CEO si cofondator Simtel Team: „Suntem incantati sa marcam astazi inceputul calatoriei Simtel Team la Bursa de Valori Bucuresti. Multumim tuturor investitorilor care au decis sa investeasca in actiunile SMTL si in planul nostru ambitios de dezvoltare a afacerii. Impreuna cu Sergiu si Radu suntem bucurosi sa vedem printre actionari, angajatii si partenerii nostri, dar si noi investitori care au decis sa aiba incredere in noi cu capitalul lor. De la inceputul acestui an, am format o noua echipa executiva cu o expertiza inegalabila in afaceri, piete financiare si de capital, iar obiectivul nostru cheie este sa furnizam cele mai bune rezultate tuturor investitorilor nostri. Desi a trecut doar o luna de zile de la plasamentul privat, am pus deja in practica o parte din planurile propuse acolo: suntem in negocieri avansate cu doua companii pentru M&A, am dat startul unei noi linii de business de distributie echipamente pentru domeniul fotovoltaic cu venituri deja de peste 100.000 euro si lucram la dezvoltarea unui parc fotovoltaic de dimensiuni mari. Ne aflam intr-un moment unic, deoarece contextul este favorabil pentru toate liniile de activitate ale companiei noastre si suntem hotarati sa folosim activ bursa pentru a ne dezvolta afacerea atat in Romania, cat si in strainatate”.

  • Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti: „Listarea Simtel Team la bursa este un moment important nu doar pentru companie, ci si pentru noi, Bursa de Valori Bucuresti. Povestea Simtel Team este una de succes, o companie antreprenoriala fondata de trei absolventi ai unei facultati de profil si complexa prin serviciile oferite si domeniile de activitate pe care le aduce sub aceeasi umbrela: energie regenerabila, automatizari si telecomunicatii. Este a 12-a companie care se listeaza la bursa de la inceputul anului, cu o capitalizare cumulata de 300 milioane de euro. Astazi, inca o data, Bursa de Valori Bucuresti demonstreaza ca este locul potrivit pentru antreprenorii romani si pentru sustinerea afacerilor lor”.

  • Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications: „De la prima noastra intalnire, ne-a fost clar ca Simtel Team este o companie perfecta pentru investitorii BVB - fondata si condusa de antreprenori vizionari, recunoscuti in nisa lor, intotdeauna cu un pas inaintea pietei, cu o structura de afaceri diversificata si o dorinta puternica de a creste. Dar, mai presus de toate, este o companie care indeplineste promisiunile si valorifica transparenta si comunicarea deschisa. Suntem incantati de planurile ambitioase de dezvoltare ale fondatorilor si asteptam cu nerabdare sa continuam colaborarea cu echipa executiva a Simtel pentru a furniza relatii cu investitorii la cele mai inalte standarde, de care sa beneficieze toti actionarii Simtel”.

Contact pentru presă

comunicare@btrl.ro

Alte articole

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.