Despre fapte bune, cu Magda Savuica, Asociatia Dragoste Desculta
00:00:00

Azi, la BT Talks - podcast-ul Bancii Transilvania, vorbim despre un nou proiect BT – o mini emisiune cu si despre fapte bune. 🥰 Povestim cu oameni frumosi, ONG-isti, despre lucrurile pe care la fac pentru comunitatile lor, ce ii motiveaza si cum este sa te pui seara in pat stiind ca ai facut atatea lucruri bune pentru oamenii din jurul tau.

Gazda emisiunii noastre este Dana Rogoz, iar primul invitat – Magda Savuica, fondatoarea Asociatiei Dragoste Desculta. Magda a ajuns in Negresti in iarna anului 2011, s-a atasat de comunitatea de acolo si a hotarat ca trebuie sa spuna povestea lor. De mai bine de patru ani locuieste in Vaslui si ii iubeste pe oamenii de acolo fara discriminare si prejudecati.

Cateva idei, numai bune de... ascultat:

  • Magda a ajuns in Negresti in 2011, stiind ca este una dintre cele mai sarace zone din Uniunea Europeana. Acolo a facut cunostinta cu realitatea dura a satului romanesc din Vaslui, o lume cu totul diferita de cea in care traim noi. De multe ori, ea ajunge in zone in care nu exista curent, iar accesul se face doar cu caruta.

  • Pana acum, asociatia a ajutat 20 de familii sa aiba propria casa si au colaborat cu profesori pentru a sustine elevii sa mearga la scoala.

  • Pe langa ajutorul pe care il ofera, Magda incearca sa educe comunitatea sa primeasca si sa ofere ceva inapoi. „Daca vrei schimbari pe termen lung, trebuie sa inveti copiii actul generozitatii. Trebuie sa fie parte din viata ta.”

  • Printr-un nou program, Magda incearca sa ajunga cat mai des cu o masa calda la batranii din zona.

  • Asociatia Dragoste Desculta s-a extins in ultimul timp, iar acum acopera trei judete – Vaslui, Iasi si Neamt. Recent au inceput un punct de lucru la Barlad si Salaj. Ei si-au propus ca in viitor sa gaseasca o optiune pentru a creea mai multe locuri de munca si sa ajute la dezvoltarea comunitatii. 

Shownotes:

01:56 Cum a inceput povestea asociatiei?

03:32 De ce tocmai Vaslui?

13:30 Un caz de suflet

19:21 Ce s-a schimbat in 4 ani?

22:16 What's next?

Daca sunt aici si pot sa ajut, trebuie s-o fac.

- Magda Savuica -