Despre gaming si streaming, cu Alexa
00:00:00

Sperăm că ți-a fost dor de BT Talks, podcastul Bancii Transilvania, cu gazda noastră, Andi Moisescu. 🎧

În acest episod, Andi Moisescu discută cu Alexa: gamer, streamer și susținătoare a mișcării anti-bullying în România. Împreună descoperim ce înseamnă de fapt gamingul, cum unește oameni și creează comunități, dar și cum poate fi un domeniu din care poți să faci bani.

 

Câteva idei din podcast:

“Părinții mei sunt cei mai tari, m-au susținut în absolut orice. Tata are o vorbă, pe care mi-a spus-o de când eram copil: “Cee ace faci, să faci bine, nu contează ce. Poți să fii cizmar, poți să fii brutar, poți să fii orice, dar să fii cel mai bun, în orice domeniu”. Amândoi mă susțin și chiar se uită la streamurile mele.”

“Gamingul m-a ajutat să îmi dezvolt o răbdare de care nu credeam că sunt capabilă și să-mi controlez reacțiile.”

“Streamingul e mai mult decât gaming. Plecând de la gaming, oamenii încep să stea de vorbă înte-un mod natural și sincer. Jocul pare un backround.”

“Cel mai bun sfat pentru cineva care vrea să se apuce de streaming este să nu renunțe la lucrurile pe care vrea să le facă. Susținerea familiei este foarte importantă.”

“E o legătură foarte strânsă între pasiunea ta și meserie. Atunci când ajungi să îți câștigi existența făcând ceea ce îți place, ești împlinit ca om.”

“Cred ca gamingul în România o să evolueze din ce în ce mai mult. Deja sunt foarte multe organizații care încheie contracte cu jucătorii. Sunt foarte mulți sponsori care se orientează către industria de gaming.”

 

Shownotes:

01:05 Care sunt începuturile tale în gaming?

04:40 Bullyingul în gaming

11:15 Cum ai început să faci streaming?

15:30 Ce înseamnă streaming-ul?

21:35 Ce presupune meseria de streamer?

27:00 Cât de important e ca meseria ta să fie legată de pasiunea ta?

32:00 Cum crezi că va evolua gamingul?