Banca Transilvania devine partenerul principal al Federatiei Romane de Baschet

Comunicat de presa 2016-05-27
Banca Transilvania devine partenerul principal al Federatiei Romane de Baschet

Banca Transilvania devine partenerul principal al Federatiei Romane de Baschet si va sustine activitatea si planurile competitionale ale acesteia. Parteneriatul a fost facut public astazi, in Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa, de catre Ömer Tetik – Directorul General al Bancii Transilvania si de Horia Paun – Presedintele Federatiei Romane de Baschet.

 

Prin acest parteneriat, BT va fi sponsor al EuroBasket 2017; sponsor principal a Echipei Nationale de Baschet Masculin in sezonul competitional 2016-2017; va sustine principalele turnee si activitati ale echipelor nationale de baschet masculin si feminin U20, U18, U16, respectiv va fi sponsor principal al Echipei Nationale de Baschet Feminin Senioare in sezonul competitional 2016-2017.

 

Federatia Romana de Baschet are 275 de cluburi afiliate si peste 21.000 de sportivi legitimati in competitiile interne.

 

„Ne bucuram ca Banca Transilvania devine, prin acest parteneriat, principalul sustinator al baschetului romanesc. Investind in valorile autohtone, investim in mandria nationala, baschetul fiind un sport foarte iubit si practicat in tara noastra de jucatori de toate varstele. Speram in rezultate cat mai bune ale echipei nationale si ale echipelor de club. Banca Transilvania este prieten al baschetului romanesc”, declara Ömer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania.

 

“Federatia Romana de Baschet este onorata sa anunte oficial extinderea parteneriatului cu Banca Transilvania. Dupa ce anul trecut BT a devenit Sponsorul Oficial al echipei nationale feminine de baschet a Romaniei, fiind un partener esential pentru calificarea la Eurobasket Women 2017, sunt bucuros sa anunt ca ne-am decis sa extindem colaborarea, dorind sa o transformam intr-un parteneriat solid, de lunga durata, care vizeaza atat performantele sportive, cat si dezvoltarea si promovarea baschetului in randul copiilor si tinerilor.  Parteneriatul cu Banca Transilvania ne va ajuta, cu siguranta, sa obtinem performante pe masura increderii in acest sport”. – afirma Horia Paun, Presedintele Federatiei Romane de Baschet.

 

Banca Transilvania, prieten al baschetului romanesc

Banca este, de asemenea, finantator principal al Clubului Sportiv U-BT Cluj-Napoca, iar din decembrie 2015 a devenit sponsorul oficial al Echipei Nationale de Baschet Feminin in Campania de Calificare la Eurobasket 2017. De asemenea, BT contribuie la cresterea viitoarelor generatii de baschetbalisti, asa incat este de cativa ani partenerul programului „Ghita Muresan Summer Camp”, iar in acest an va sustine Campionatul National de Baby si Mini Baschet, destinat copiilor intre 7 si 12 ani. Banca Transilvania si Federatia Romana de Baschet au realizat impreuna un record european de audienta in preliminariile Eurobasket Women din 2017: aproape 7.000 de spectatori la jocul Romania-Turcia, care a avut loc in Cluj-Napoca.

 

Baschetul in Romania

  • Romania se numara printre cele 8 tari care in 1932 au fondat Federatia Internationala de Baschet Amator (FIBA), alaturi de Argentina, Cehoslovacia, Elvetia, Grecia, Italia, Letonia si Portugalia. Practic, inclusiv Romania a pus bazele baschetului modern;
  • Ghita Muresan a fost primul roman care a jucat in NBA. Acesta si-a inceput cariera de jucator de baschet in Cluj-Napoca, la CS Universitatea Mobitelco, actuala echipa U-Banca Transilvania, sponsorizata de Banca Transilvania;
  • Campionatul European de Baschet (Eurobasket 2017) va fi gazduit in premiera in Romania; tara noastra a participat de 17 ori la aceasta competitie.