Banca Transilvania, la ZF Bankers Summit 2016

Comunicat de presa 2016-06-28
Banca Transilvania, la ZF Bankers Summit 2016

Banca Transilvania participa si in acest an la ZF Bankers Summit, organizat de publicatia Ziarul Financiar, in Bucuresti, in 28 – 29 iunie. Editia 2016 are ca tema „Cum poti sa cresti intr-o piata plina de provocari” si este dedicata dezbaterilor reprezentantilor bancilor si analistilor cu privire la sistemul bancar romanesc, motoarele sale de crestere, provocari, tendinte si influenta Brexit-ului asupra pietei autohtone.

 

Omer Tetik, directorul  general al Bancii Transilvania a participat la primul panel al evenimentului, „Overview asupra sistemului bancar romanesc”, care a cuprins subiecte de discutie sistemul bancar actual si consolidarea acestuia, respectiv politica monetara vs politica de creditare a bancilor. Omer Tetik a raspuns urmatoarele, la una dintre intrebarile primite cu privire la succesul BT, ca banca romaneasca: „Cel mai mult a contribuit la cresterea noastra gestionarea riscurilor, prudenta si extinderea intr-un sector in care dorim sa capitalizam cat mai mult, si anume IMM-urile. Am fost primii care am crezut in aceasta piata. De asemenea, ne-a ajutat mentalitatea fondatorilor si a managementului, faptul ca este format din romani, dar si cultura organizationala puternica, bazata tot mai mult pe un model descentralizat, care ne ajuta sa gestionam mai bine riscurile locale”.

 

La primul panel ZF Bankers Summit au fost aproape 200 de participanti. Evenimentul continua cu paneluri precum: Tendinte in corporate banking si retail banking, Lectiile creditelor neperformante, Marketing bancar si Profesia de bancher.