Banca Transilvania sustine investitiile „verzi”

Comunicat de presa 2017-06-27
Banca Transilvania sustine investitiile „verzi”

BT, prima banca din Romania care ofera, din fonduri BERD, solutii destinate reducerii consumului de energie

 

Banca Transilvania (BT) acorda imprumuturi destinate cresterii eficientei energetice in sectorul rezidential, din fonduri ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). De asemenea, BT deruleaza o campanie impreuna cu eMAG pentru incurajarea achizitionarii de produse care au performanta energetica superioara. Ofertele inseamna beneficii pentru clienti, mediu si economie, facand parte din activitatile “BT, prietenoasa cu mediul”, prin care banca sustine investitiile verzi.

 

Cele 40 de milioane de euro acordate Bancii Transilvania de catre BERD fac parte din Facilitatea de Finantare a Economiei Verzi in Romania (GEFF) si reprezinta o finantare pionierat in domeniul eficientei energetice, in sectorul rezidential din Romania. Lansarea Green Economy Financing Facility de catre BERD a avut loc astazi, 27 iunie, in Bucuresti si se refera la suportul destinat sectorului rezidential si mediului de afaceri pentru investitii care sa conduca la cresterea performantei energetice a locuintelor din tara noastra.

 

Detalii despre oferta BT pentru investitii „verzi”:

-         Creditul BT imobiliar/ipotecar, destinat reducerii consumului de energie: acordat in lei sau in euro, pe o perioada de 5 – 30 de ani; dobanda redusa pentru creditul in lei, de 0,25 puncte procentuale fata de standard+ROBOR 6M, iar pentru creditul in euro aceasta este de 0,50 puncte procentuale fata de standard+EURIBOR 6M; comisionul de analiza este zero.

 

-         Campania BT – eMAG (valabila pana in 26 iulie 2017): la achizitionarea de la eMAG cu cardul STAR de la BT - integral sau in rate - a unui frigider, congelator sau a unui aparat de aer conditionat din clasa energetica A++, care are un pret de minim 500 de lei, clientul BT primeste un card cadou de la eMAG, cu valoarea de 50 de lei, suma care poate fi folosita pentru urmatoarea comanda online, la acelasi magazin. Produsele cuprinse in aceasta campanie sunt marcate disctinct pe siteul eMAG.

 

Pentru Banca Transilvania, aceste oferte reprezinta o noua oportunitate de a sustine spiritul antreprenorial romanesc si cresterea sanatoasa, sustenabila a economiei. In ceea ce priveste activitatile „BT, prietenoasa cu mediul”, printre acestea se numara, de asemenea: materialele de comunicare si publicitate sunt tiparite pe hartie reciclata; firmele luminoase ale sediilor BT au senzori de amurg; cardurile expirate (≈400 kg/lunar) sunt distruse tinand cont de normele Uniunii Europene; Sediul Central BT a obtinut certificarea BREEAM „Very good” – Sustainable Build Environment, dar si activitati de volutariat in randul angajatilor bancii, cum este plantarea Padurii Transilvania: in perioada 2014 – 2016 o suprafata de 30 de hectare a fost impadurita prin plantarea a 120.000 de arbusti.