#BlogulBT: Cum s-a nascut ideea Festivalului lnternational de Film ”Comedy Cluj”

Responsabilitate & implicare sociala 2015-10-16
#BlogulBT: Cum s-a nascut ideea Festivalului lnternational de Film ”Comedy Cluj”

Sunteti curiosi cum s-a nascut ideea unui festival de film dedicat comediei? La BT, am avut aceasta curiozitate si dorim sa va impartasim povestea.

 

Ideea a aparut acum sapte ani si este a organizatorilor de azi a Festivalului lnternational de Film ”Comedy Cluj”,in Belgia, la Festivalul International de Film Francofon de la Namour, dupa o zi lunga de vizionat filme, majoritatea drame, unele alunecand spre tragedie, filme “apasatoare” care abordau probleme sociale, pentru a trage astfel semnale de alarma. Cu alte cuvinte, ceea ce trebuie sa faca un film bun. “Invelisul” era insa greoi, mai ales pentru cei care-si doresc o seara relaxanta dupa toata agitatia de peste zi.

 

Asa ca, partenerii nostri s-au gandit la comedie - nu la una facila, ci la o “comedie desteapta”, care sa spuna ceva, sa aiba un mesaj, transmis intr-un mod relaxant. Si poate ca romanii aveau in mod deosebit nevoie de asemenea filme, de ce nu, grupate intr-un festival. Pentru ca, asa cum bine se spune, o zi fara ras e o zi pierduta.

 

Un an mai tarziu a avut loc prima editie a Comedy Cluj si succesul sau i-a permis sa creasca de la an la an, aducand la Cluj o selectie care exploreaza acest gen complex al comediei. Treptat, s-au adaugat evenimente conexe: workshop-uri, dezbateri, piese de teatru, iar festivalul, ajuns anul acesta la a saptea editie, prezinta aproape 200 de filme, in prezenta a numerosi invitati din industrie. 

  

Festivalul lnternational de Film “Comedy Cluj” 2015 va avea loc in perioada 16-25 octombrie si promite sa fie cea mai atractiva editie de pana acum.

 

Suntem mandri, ca banca, sa fim parte inca de la prima editie la acest festival si va invitam, cu drag, la eveniment: http://comedycluj.ro/