0%

BT Capital Partners a intermediat tranzactia prin care EVERGENT Investments a preluat 5,11% din actiunile Laptaria cu Caimac

22 iunie 2021 Timp de citire 5:00 minute

EVERGENT Investments a achizitionat o participatie de 5,11% din actiunile companiei Agroserv Mariuta SA, compania care detine brandul de produse lactate Laptaria cu Caimac, tranzactie intermediata de BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania. Tranzactia s-a realizat la un pret de 60 lei/actiune, vanzatorii fiind Madalina Cocan, unul dintre fondatori, care a vandut o participatie de 3,5% intr-o tranzactie de tip deal, precum si alti investitori din piata.

Noi, EVERGENT Investments, o companie cu strategie investitionala in Romania, avem incredere in ideile antreprenoriale si in competitivitatea produselor romanestiContinuam astfel consolidarea investitiilor noastre in agribusiness. MILK este simbolul unui business performant, sustenabil, responsabil si scalabil. Investind in Agroserv Mariuta urmarim sa cream mai multa valoare prin infuzie de capital, insight-uri strategice, suport operational si relational. Sprijinim afacerea si brandul Laptaria cu Caimac sa creasca spre potentialul maxim si contribuim astfel la dezvoltarea intregii comunitati pe baza principiilor ESG. Ca si fondatorii Agroserv Mariuta, suntem pasionati sa inovam si sa abordam solutiile traditionale dintr-o perspectiva diferita pentru a sustine compania de-a lungul ciclurilor economice pentru a genera performanta“, declara Claudiu Doros, Presedinte Director general, EVERGENT Investments.

Actiunile Agroserv Mariuta SA sunt tranzactionate sub simbolul MILK pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in urma listarii care a avut loc in 21 mai a.c. Anterior listarii, compania a derulat un plasament privat prin care a vandut 431.020 actiuni la un pret de 45 lei/actiune, atragand 19,4 milioane de lei de la investitorii din piata de capital in schimbul a 25% din capitalul social.

“Apreciem increderea EVERGENT Investments in compania Agroserv Mariuta si in potentialul brandului Laptaria cu Caimac si ne bucuram ca se alatura efortului nostru de dezvoltare”,afirma Madalina Cocan, actionar majoritar al Laptariei cu Caimac.

In urma achizitiei de peste 5% din capitalul social de catre EVERGENT Investments, cei trei fondatori ai Agroserv Mariuta – Madalina Cocan, Adrian Cocan si Serban Nicusor – detin impreuna un pachet de 71,6% din actiunile companiei, restul de 23,4% reprezentand actiuni liber tranzactionabile.

Tranzactia este a treia operatiune intermediata de BT Capital Partners pentru Laptaria cu Caimac, dupa emisiunea de obligatiuni de 3 milioane euro derulata in noiembrie 2020 si plasamentul privat de actiuni si listarea actiunilor MILK la BVB in mai a.c.

 „Ne bucuram sa fim parte din povestea Laptariei cu Caimac pe BVB si suntem increzatori ca parteneriatul dintre Evergent si Laptaria cu Caimac va fi de bun augur pe termen lung, atat pentru cele doua parti, cat si pentru ceilalti actionari ai companiei. Prezenta unui investitor institutional in actionariatul oricarei companii listate este benefica, emitentii avand acces inclusiv la resurse complementare celor financiare, cum ar fi expertiza strategica, in planificare ori in guvernanta corporativa.”, declara Daniela Secara, CEO BT Capital Partners.

BT Capital Partners este unul dintre cei mai activi intermediari pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, asistand de-a lungul timpului companii antreprenoriale de renume in drumul lor catre piata de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligatiuni, 10 milioane lei, 2019), Vivre Deco (obligatiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Laptaria cu Caimac (obligatiuni, 3 milioane euro, 2020 si actiuni, 19,4 milioane lei, 2021) si Simtel Team (actiuni, 13,7 milioane lei, 2021).

Agroserv Mariuta SA a fost infiintata in anul 1994 si pana in 2018 a avut exclusiv activitati agricole, cultura mare (grau, orz, rapita, triticale, porumb, lucerna si altele, pe o suprafata de 3.000 ha) si ferma de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Incepand cu anul 2018 a pus in functiune o fabrica moderna de lactate si a lansat brandul Laptaria cu Caimac, un brand care a inregistrat o crestere rapida in preferintele consumatorilor datorita produselor de inalta calitate.

EVERGENT Investments, compania de investitii financiare cu o experienta de peste 30 de ani in piata romaneasca de capital, este un deschizator de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunitatii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate si responsabile, EVERGENT Investments valorifica eficient oportunitati investitionale, atat in piata de capital, cat si prin proiecte de private equity.


EVERGENT Investments este un Administrator de Fonduri de Investitii Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara cu nr. 20/23.01.2018, si o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul EVER. Societatea detine un portofoliu de active evaluat la 2.38 milioane lei la 31 mai 2021. Dinvaloarea totala a activelor administrate, portofoliul de actiuni cotate detine ponderea principala de 68,9%, in timp ce ponderea actiunilor necotate este de 8,7%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totala a activelor, sunt: financiar-bancar 44,4%,  energetic 15,4%, industria prelucratoare 6,2% si imobiliare 6%. www.evergent.ro

Laptaria cu Caimac are propria ferma si foloseste cele mai noi mijloace de a produce lactate de calitate, naturale, sigure, nutritive si fara adaosuri inutile. Fabrica de procesare de ultima generatie, in care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnica de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatura mai joasa decat media obisnuita, pentru a pastra gustul adevarat al laptelui de la vaca si o parte cat mai mare din substantele nutritive. www.laptariacucaimac.ro

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Bancii Transilvania, este membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta internationala de specialisti in fuziuni si achizitii, si cel mai mare broker de retail din piata de capital din Romania. BT Capital Partners ofera servicii de asistenta pentru atragerea de investitori prin piata de capital, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic. www.btcapitalpartners.ro

 

Contact pentru presă

comunicare@btrl.ro

Alte articole

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.