BT Leasing faciliteaza accesul IMM-urilor la tehnologie printr-un nou program guvernamental

Comunicat de presa 2020-10-30
BT Leasing faciliteaza accesul IMM-urilor la tehnologie printr-un nou program guvernamental

BT Leasing (BTL) sustine antreprenorii prin implicarea in programul guvernamental IMM Leasing de echipamente si utilaje. Garantiile de stat, dobanzile subventionate partial si posibilitatea de a achizitiona inclusiv bunuri la mana a doua sunt principalele avantaje ale programului. Antreprenorii interesati pot aplica direct pe site-ul BTL.   

Initiativa este o oportunitate pentru firmele mici si mijlocii cu activitate in productie, comert si servicii sa investeasca in capacitati care pot contribui la cresterea vanzarilor si eficientizarea costurilor prin cresterea gradului de digitalizare si prin automatizarea activitatii.

“Salutam initiativa statului de a lansa acest program de garantare a investitiilor prin leasing financiar. Fiecare companie ar trebui sa aiba un plan de reinnoire periodica a autovehiculelor si echipamentelor de productie cu tehnologii din ce in ce mai noi, iar BT Leasing isi propune sa faciliteze accesul la astfel de tehnologii pentru cat mai multe IMM-uri romanesti, asigurand astfel un plus de eficienta si productivitate.” - declara Ionut Morar, Director General, BT Leasing.

 

Detalii despre program:

  • Este garantata pana la 80% din valoarea finantarii pentru achizitia de echipamente IT si tehnologia informatiei sau maxim 60% pentru cumpararea de utilaje si echipamente tehnologice, vehicule pentru transport de marfuri si persoane folosite in scop comercial.
  • Valoarea maxima cumulata a finantarilor garantate care pot fi acordate unui beneficiar este de 5 milioane de lei.
  • Durata maxima a perioadei de leasing este de 72 de luni.
  • Avansul este de maxim 20% din valoarea achizitiei bunului finantat.
  • Sunt subventionate de stat: jumatate din dobanda, comisionul de risc si cel de administrare.

 

Banca Transilvania va transfera catre BT Leasing cele mai bune practici si experienta sa din initiativele din care face parte acum, IMM Invest si programul de granturi.

 

BT Leasing, peste 15.000 de clienti si 30.000 de contracte

BT Leasing este de peste 20 de ani pe piata de leasing, timp in care a finantat peste 15.000 de clienti si a incheiat peste 30.000 de contracte. In 2019, obligatiunile BT Leasing au debutat la tranzactionare, fiind astfel a doua companie a Grupului Financiar Banca Transilvania care foloseste mecanismele de finantare ale Bursei de Valori Bucuresti.