Banca Transilvania simplifica pasii pentru antreprenorii care se inscriu in programul de granturi

Comunicat de presa 2020-10-08
Banca Transilvania simplifica pasii pentru antreprenorii care se inscriu in programul de granturi

● Contul la BT poate fi deschis 100% online de firmele si PFA-urile care nu sunt clienti BT si au  un singur asociat, iar toate tranzactiile in/din contul de grant BT sunt gratuite ●

Banca Transilvania este pregatita sa distribuie granturi din fonduri europene destinate sustinerii antreprenorilor si sa asigure derularea rapida a programului. Banca se aliniaza initiativei guvernamentale de derulare simpla, online, a acestui program prin aplicarea celor mai bune practici BT din cadrul altor programe guvernamentale si mobilizarea resurselor necesare.

Banca Transilvania transfera antreprenorului banii de la Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri in maxim 7 zile.

Pentru microintreprinderile, firmele mici si mijlocii, respectiv PFA-urile care aleg BT ca banca partenera, Banca Transilvania a pregatit facilitati pentru ca majoritatea etapelor sa se deruleze online, fara deplasarea obligatorie la banca:  

  • Dupa demararea oficiala a inscrierilor online in programul de granturi, firmele si PFA-urile care nu sunt clienti BT – dar care au un singur asociat – pot deschide tot online cont curent, prin NEO Cont. Clientii BT care nu au online banking vor primi in mod automat BT24.
  • Banca deschide automat subconturile de grant clientilor BT dupa ce primeste lista beneficiarilor de la Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. De asemenea, informeaza in aceasta etapa firmele respective prin SMS si e-mail.
  • Toate tranzactiile in/din subcontul de grant BT sunt gratuite.
  • In fiecare etapa de derulare a programului de granturi, Banca Transilvania va folosi mijloacele electronice, SMS-ul si e-mail-ul pentru a anunta in timp real clientii referitor la incasarea grantului in subcontul dedicat, apropierea termenului de utilizare a granturilor, respectiv obligativitatea intocmirii si trimiterii Raportului de Progres.
  • Pentru firmele care aleg sa beneficieze de granturi pe Masura a 3-a, de pana la 200.000 de euro pentru investitii, Banca Transilvania este pregatita sa ofere credite-punte si, dupa caz, credite pentru cofinantare.
  • Antreprenorii au la dispozitie un chatbot, Raul de la BT, prin care pot afla informatii non-stop si despre programul de granturi, prin Facebook Messenger, Skype si pe WhatsApp (prin adaugarea in lista de contacte a numarului de telefon 0757 080 006). 
  • Banca Transilvania a pregatit informatii online pentru antreprenorii care doresc sa aleaga BT ca banca partenera, iar detaliile pregatite de Guvern pot fi accesate, de asemenea, online.

 

Programul - initiat de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri - este destinat sustinerii firmelor si economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finantari intre 2.000 si 200.000 de euro prin Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020. Programul are trei scheme de finantare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri si granturi pentru investitii pentru IMM-uri.