BT sustine Fundatia Dr. Leventer pentru Sanatatea Pielii

Comunicat de presa 2016-05-26
BT sustine Fundatia Dr. Leventer pentru Sanatatea Pielii

Banca Transilvania sustine Fundatia Dr. Leventer pentru Sanatatea Pielii, in campania de constientizare a pericolului privind cancerul de piele. Rezultatele studiului de perceptie demarat de aceasta fundatie la nivel national au fost facute publice joi, 26 mai, in cadrul unei conferinte de presa organizate in Bucuresti.

 

Potrivit studiului, multi romani au auzit de respectiva afectiune, insa doar jumatate dintre ei stiu ca exista mai multe forme ale acesteia, iar foarte putini le pot si identifica.

„Cazurile pe care le intalnim in spitale si cabinete, atat eu, cat si colegii mei dermatologi, ne-au aratat cata nevoie este inca de educare si de informare cu privire la cancerul de piele in Romania. Vom oferi suport bolnavilor care nu au resursele financiare pentru operatii, prin 5 operatii pro bono annual, cu sprijinul Banca Transilvania si Blade and Light International” – Doctor Mihaela Leventer, fondatorul Fundatiei Leventer pentru Sanatatea Pielii si Medic Primar Dermatolog.

 

“Pe langa investitiile noastre in dezvoltarea domeniului medical pentru sustinerea medicilor intreprinzatori din Romania, ne bucuram sa putem contribui la realizarea unor astfel de studii care contribuie la educarea populatiei, pentru a intelege anumite pericole la care ne expunem cu totii. Incurajam astfel o relatie cat mai stransa intre populatie si medici si intre medici de diverse specialitati, scopul fiind sa constientizam cu totii ca este mai bine sa previi decat sa tratezi“ - Ionela Misculescu, Director Dezvoltare Divizia pentru Medici, Banca Transilvania.

 

La nivel global, cancerul de piele afecteaza una din trei persoane diagnosticate cu cancer.

 

Rezultatele studiului au la baza un studiu cantitativ, realizat in Romania de Millward Brown, pe baza unui esantion de peste 1.000 persoane, cu varste intre 18 si 65 ani.