Stiri

Finantare de 5 milioane euro pentru Victoriabank, sustinut de granturi UE

BT in Republica Moldova2019-04-17
Finantare de 5 milioane euro pentru Victoriabank, sustinut de granturi UE

Victoriabank a primit 5 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si UE, imprumut sustinut de granturi. Imprumutul reprezinta o oportunitate in plus pentru Victoriabank de a sustine economia Republicii Moldova.

 

Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, este onorata de increderea BERD si se bucura ca efortul depus in ultimul an este recunoscut la nivel international prin contractarea acestui imprumut, care reprezinta o carte de vizita pentru activitatea de creditare a bancii. Victoriabank va putea sa-si diversifice produsele de creditare asigurand accesul clientilor la surse de finantare cu grant si consultanta tehnica” – afirma Bogdan PleČ™uvescu, Presedinte, Comitetul de directie, Victoriabank.   

 

 „Salutam progresul Moldovei in sectorul bancar. Odata cu imbunatatirea semnificativa a guvernantei corporative si a transparentei actionariatului in Victoriabank, reluam creditarea acestei banci. Astfel, ne propunem sa extindem accesul la finantare pentru companiile din Moldova" – declara Henry Russell, Directorul BERD pentru institutiile financiare in Balcanii de Vest, Belarus, Moldova si Ucraina.

 

BERD este cel mai mare investitor institutional din Republica Moldova. Pana acum a investit 1,2 miliarde euro in 125 de proiecte din sectorul financiar, agro-alimentar, energetic, in infrastructura etc.

Categorii stiri

 

BT in Social Media

Contact pentru presa

0264 308028
*8028
(din retelele Telekom, Vodafone si Orange)