Plantarea Padurii Transilvania: 1.500 de voluntari la cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania

Responsabilitate & implicare sociala 2014-03-24

1.500 de voluntari, dintre care o parte din cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania si al fundatiei Clujul Are Suflet, au participat, in 22 martie, la cea mai mare actiune de impadurire din Transilvania: plantarea Padurii Transilvania. Partenerul BT in acest proiect a fost Asociatia Tasuleasa Social. Pe o suprafata de 10 hectare din comuna Budesti-Fanate, la 60 km de Cluj-Napoca, intre judetele Cluj si Bistrita, au fost plantati 40.000 de puieti de salcam si frasin, in doar 4 ore.

Printre voluntari s-au numarat, de asemenea: dna Doina Pana, Ministrul Delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, si dl Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania.

Actiunea se incadreaza in seria de evenimente pe care banca le desfasoara pentru a marca „BT-20 de ani”. A fost, de asemenea, o ocazie pentru a incuraja voluntariatul si de a oferi comunitatii un exemplu de bune practici.

Budesti-Fanate este una dintre zonele cel mai putin impadurite din Transilvania, doar 4% din suprafata sa fiind acoperita cu padure.

Linkuri utile:
www.bancatransilvania.ro/padureatransilvania  
www.facebook.com/BancaTransilvania
www.facebook.com/tasuleasasocial  
www.tasuleasasocial.ro 

 


 

Cateva dintre stirile aparute in presa, cu acest subeict: