Premiera in Romania: incasari instant in euro prin Banca Transilvania

Comunicat de presa 2022-09-26
Premiera in Romania: incasari instant in euro prin Banca Transilvania

Banca Transilvania a lansat incasarile instant in euro, serviciu gratuit datorita caruia persoanele fizice si juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre bancile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS (TARGET instant payment settlement). BT este singura banca din Romania care ofera clientilor aceasta facilitate.

“Facem inca un pas in ceea ce priveste transferurile bancare instant in Romania. Clientii au acum acces la un serviciu care inseamna acces rapid la banii primiti dintr-o tara din Europa. Rata de adoptie este deja foarte buna: inca din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din incasarile clientilor BT in euro sunt instant. Multumim BNR-ului pentru sustinere si implicare, in calitate de administrator al sistemului de plati TIPS in Romania si care asigura mecanismele de conectare la sistemele de decontare europene”, declara Leontin Toderici, Director General Adjunct Operatiuni, Banca Transilvania.

Clientii Bancii Transilvania pot urmari primirea banilor prin Neo si BT24.

Platile Instant au fost lansate in Romania acum trei ani de Transfond, Banca Transilvania si CEC Bank, insemnand posibilitatea de a transfera lei, in timp real si non-stop, catre celelalte banci din Romania care au aderat la acest sistem.

Dezvoltatorul solutiei IT pentru incasarile si platile instant in euro la Banca Transilvania este Montran, lider pe piata sistemelor de plati pentru infrastructura bancilor centrale si comerciale, cu 20 de ani de activitate in Romania si 40 de ani la nivel mondial. Peste 100 de banci comerciale si circa 60 de banci nationale din 70 de tari folosesc sisteme de plati implementate de aceasta companie.

Banca Transilvania pregateste, de asemenea, lansarea platilor instant in euro.